Dit zijn de sessies over blended en hybride onderwijs op EPIC – de Educational Pioneers and Innovators Conference

Ben je erbij met EPIC, the Educational Pioneers and Innovators Conference? 30 mei, 31 mei en 1 juni komen onderwijsvernieuwers bijeen in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Met als centraal thema: de digitale transformatie en innovatie met technologie in het hoger onderwijs. Het beloven drie dagen vol met inspiratie en kennisuitwisseling te worden met keynotes van niemand minder dan Adam Finkelstein uit Canada en Dirk Van Damme en sessies over digitale (open) leermaterialen, publieke waarden, EdTech en blended en hybride onderwijs. Welke presentaties en workshops je precies kunt verwachten over blended en hybride onderwijs? Een paar highlights.  

Thomas More’s hybrid classrooms: from emergency backup to ‘advanced hybrid’
Presentatie door Jan Bleyen & Tom Segers | 30 mei, ronde 1

Jan Bleyen en Tom Segers geven in deze sessie een overzicht van de evolutie van hybride klaslokalen bij Thomas More, van de 'Pro Hybrid' tot aan de 'Advanced Hybrid' lokalen. Eerder dan te focussen op technische details, zoomen ze in op hoe de lessen die ze geleerd hebben uit gebruikerservaringen en didactisch gebruik hen in staat hebben gesteld om beter hybride onderwijs en betere hybride leeromgevingen te creëren.

Bootcamp Active Blended Learning
Presentatie door Jan Willem Grijpma & Marijke Leijdekkers | 30 mei, ronde 1

Laat je inspireren door de bevindingen van een bootcamp die de presentatoren organiseerden om docenten te helpen hun cursussen (her)ontwerpen, zodat ze meer Active en Blended worden. Marijke Leijdekkers en Jan Willem Grijpma vertellen over de totstandkoming en inhoud van de bootcamp.

The kit for designing and implementing blended learning: A sneak preview
Een workshop door Barend Last | 30 mei, ronde 3

Ben je klaar voor een sneak preview van de alles in één open-source kit voor het ontwerpen en implementeren van datgene dat blended learning heet? In deze workshop krijgen deelnemers een unieke kans om kennis te maken met de ‘Toolkit Blend je onderwijs’ die wordt ontwikkeld door het Versnellingsplan. De kit is bedoeld om te helpen bij het implementeren en (her)ontwerpen van blended learning.

HE in motion: How we took blended learning at TU Delft to the next level
Mini presentative door Wiebe Dijkstra | 31 mei, ronde 5

In deze minipresentatie word je meegenomen op een reis waarbij vanuit verschillende perspectieven naar onderwijsverbetering wordt gekeken. Wiebe geeft antwoord op de vraag hoe de TU Delft blended learning naar de volgende stap heeft gebracht. Het is een reis over het opbouwen van relaties, het omgaan met tegenstrijdige belangen, het starten van een nieuwe baan in een wereldwijde pandemie, en uiteindelijk het proberen het onderwijs beter te maken voor alle studenten.

Playing the Blended Wave Game
Open format sessie door Joanne Heidinga | 31 mei, ronde 5

In het Golfjespel ontwerp je een blended learning journey met de lesmethode-kaarten. Elk team krijgt een stapel kaarten, die ze gebruiken om de leerreis te maken. Als team kun je nieuwe kaarten ruilen of zelfs 'kopen' van andere teams en de spelbegeleider. Elk team verdient punten door de beste match te maken tussen leerresultaat, onderwijsmethode en leeromgeving. Het team met de meeste punten wint!

Wat staat er nog meer op het programma?
Naast keynotes, workshops en presentaties, is er ook een EPIC Area, and EPIC it will be..! In het EPIC Area vind je naast de superbelangrijke stand van het Versnellingsplan, ook een demolab waar je de nieuwste technologieën kunt uittesten, onze partners om mee in gesprek te gaan, en een plek voor brain dates om iemands brein te pikken. Je vindt het hele programma hier.

Dus ben je erbij 30 mei, 31 mei en 1 juni in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam? Koop snel je kaartje nu het nog kan.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen