THEMA | Video

In dit thema verzamelen we links naar informatie over het maken en inzetten van video in het onderwijs. We verwijzen naar de belangrijkste artikelen op het forum en verwerken informatie en tips die we binnenkrijgen zo snel mogelijk in dit overzicht.  Deze pagina wordt dus regelmatig bijgewerkt.

  Zijn videocolleges de oplossing?

  De rector van Tilburg University legt uit in deze video uit hoe zijn universiteit inzet op voorzieningen om colleges online te laten plaatsvinden.

  Ik ben op zoek naar (extra) faciliteiten voor online colleges en werkgroepen

  Universiteit van Nederland biedt samen met haar technologiepartner NEP Technologies onderwijsinstellingen de komende weken de mogelijkheid om op grote schaal de colleges en werkgroepen virtueel door te laten gaan vanaf elke locatie. Zie factsheet.

  Waar vind ik kennis over het inzetten van video?

  De TU Delft heeft verschillende factsheets over het inzetten van video (DIY), bijvoorbeeld over het opnemen van video, didactisch gebruik van video, scripting en editen. Klik hier voor de factsheets.

  Bekijk de terugblik van het webinar Online onderwijs organiseren. De SIG Media & Education organiseerde dit webinar waarin verschillende instellingen hun ervaringen deelden over het zo snel mogelijk online krijgen van het onderwijs.

  De video unit van Saxion heeft een handig document ontwikkeld vol met tips over het maken van onderwijsvideos.

  SIG Media & Education

  De SIG Media & Education verzamelt en deelt sinds jaar en dag kennis over het inzetten van video op deze website.

  Martijn Hoeke (voorzitter van de SIG) publiceerde handzame video’s:

  Auteur

  Reacties

  Dit artikel heeft 0 reacties