Good Practice: Next Level Learning Kwaliteitsscan

Als docent wil je natuurlijk het onderwijs zo goed mogelijk inrichten zodat je studenten optimaal kunnen leren. Dat betekent dat er altijd ruimte is voor verbetering, maar waar moet je beginnen? Om docenten op weg te helpen om het onderwijs te verbeteren ontwikkelde de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de 'Next Level Learning Kwaliteitsscan'. Deze kwaliteitsscan helpt je kritisch naar het onderwijs te kijken en deze te verbeteren.

De Next Level Learning Kwaliteitsscan bestaat uit een set van stellingen die gaan over onderwerpen als activeren, evalueren, verduurzamen, organiseren en delen. Je krijgt willekeurige stellingen gepresenteerd, waarbij je per stelling aangeeft of je hier nu prioriteit aan wilt geven of dat het nu niet aan de orde is. Na het doorlopen van de stellingen krijg je een overzicht van jouw aandachtspunten met een toelichting, tips & tricks en voorbeelden.

De kwaliteitsscan is ontwikkeld voor docenten van de HvA maar kan ook heel relevant zijn voor docenten van andere instellingen. Daarom delen we deze hier graag ter inspiratie!

Je vindt de kwaliteitsscan op: https://nextlevellearning.hva.nl/

Mocht je hier meer over willen weten kun je contact opnemen met een van de betrokken: Jan-Willem Doornenbal, Peter Dekker, Anna Hoogenkamp, Kristin Webb of Joost Noordeloos (HvA), via het e-mailadres: dloinnovatiepartners@hva.nl

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties