Infographic 'Ontwerpmethodieken voor Blended Learning'

Je bent enthousiast en wilt graag aan de slag met het (her)ontwerpen van je onderwijs naar Blended Learning. Een goede ontwerpmethodiek kan je daarbij helpen maar zie jij door de bomen het bos nog?

Als je gaat zoeken kom je diverse ontwerpmethodieken tegen maar wat zijn nou de overeenkomsten en verschillen tussen deze ontwerpmethodieken? Welke methode is geschikt voor jou en/of jouw team, je onderwijseenheid en instelling? Hoe werken ze? Wat heb je nodig? Wat zijn de voor- en nadelen?

Om jou te helpen je weg te vinden in al deze ontwerpmethodieken heeft de SIG Blended Learning i.s.m. de zone docentprofessionalisering van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT een overzicht gemaakt van een aantal veelgebruikte ontwerpmethodieken. Dit overzicht is uitgewerkt tot een infographic en een overzichtspagina per ontwerpmethodiek. Deze pagina’s zijn samengesteld met behulp van experts of ervaren gebruikers van de betreffende methodiek. 

Infographic met 9 ontwerpmethodieken voor blended learning
Infographic Ontwerpmethodieken voor Blended Learning

De infographic laat je in een oogopslag zien welke stappen van het ontwerpproces met deze methodiek doorlopen worden en voor welk niveau (programma, cursus, leeractiviteit) deze geschikt is. Op basis hiervan kun je al een eerste selectie maken van methodieken die geschikt zijn voor jouw situatie.

Vervolgens bekijk je de pagina om te zien wat de methodiek inhoudt en kun je op basis van de sterke en zwakke punten, aandachtspunten en voorwaarden tot een definitieve keuze komen. Onder ‘aan de slag’ vind je vervolgens links naar de benodigde bronnen en hulpmiddelen om hier zelf mee aan de slag te gaan! De volledige infographic met achterliggende pagina's per ontwerpmethodiek vind je via onderstaande link.

Infographic Ontwerpmethodieken voor Blended Learning

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties