KU Leuven opent nieuwe collaboratieve leerruimte in leercentrum Agora

Op donderdag 24 oktober opende KU Leuven een nieuwe collaboratieve leerruimte in leercentrum Agora. Samen met een auditorium (112 zitplaatsen) en een evenementenruimte van ruim 250m² vormt deze collaboratieve leerruimte het sluitstuk in de renovatie van het voormalig Farmaceutisch Instituut.

De collaboratieve leerruimte omvat zes verrijdbare, in hoogte verstelbare en opklapbare groepswerktafels, twee whiteboards, 36 stoelen en 13 poefs. Daarnaast voorzien we twee schermen voor de docent en zes schermen waarmee studenten draadloos kunnen verbinden met Windows-(Miracast), iOS- (Airplay) of Androidtoestellen. De Cynap-technologie van Wolfvision kan tot 4 simultane projecties per scherm weergeven. De docent kan via een intuïtieve beheerinterface de getoonde content delen met de andere schermen en tevens content op andere schermen overnemen en doorsturen naar de resterende schermen in deze ruimte. De docent kan zelf kiezen waar hij/zij zich positioneert. Er is geen docentenbalie voorzien en er is ook geen juiste of foute opstelling.

Deze leerruimte is geschikt voor korte instructie, interactie met en samenwerking tussen studenten en past hiermee perfect in het beleidsplan KU Leuven rond activerend onderwijs en digitalisering (zie ook: https://www.kuleuven.be/over-kuleuven/strategisch-plan).

#FutureOrientedEducationKULeuven
#GoingDigitalKULeuven
#KULeuvenLearningLab

Foto van de collaboratieve leerruimte

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties