SURF Onderwijsdagen 2021: mooi programma

De SURF Onderwijsdagen 2021 staan voor de deur. Op dinsdag 9 en woensdag 10 november zijn docenten, bestuurders, iCoaches, onderwijs- en IT-managers, programmamanagers, zoneleden, ach eigenlijk iedereen die een hart heeft voor onderwijsvernieuwing met ICT weer FYSIEK welkom in Den Bosch. 

Bloeispurt: plaatje met veel groen en bloemen

Van online binding naar elkaar ontmoeten

Wat kijken we ernaar uit! Ja ook wij van De Vraagbaak Online Onderwijs, toch behoorlijk bedreven in online werken, hebben enorm veel zin om elkaar weer te ontmoeten zonder scherm er tussen.

In de afgelopen anderhalf jaar hebben we met zoveel leuke en enthousiaste collega's gesproken. Daar zijn mooie artikelen en webinars uit voort gekomen. Het voelt allemaal heel vertrouwt en soms lijkt het alsof we mensen hierdoor al echt goed kennen. Maar probeer eens te bedenken wat je fysiek van iemand weet: is hij of zijn groot of klein bijvoorbeeld? Sportief type of eerder een beetje Bourgondisch? Uit alleen dat hoofd op het scherm viel dat niet op te maken. 

Programma

Het thema van dit jaar is Bloeispurt. Dat het gebruik van ICT in het onderwijs door corona een spurt heeft doorgemaakt, daarover is geen twijfel. Derk Loorbach (EUR) gaat in de eerste plenaire sessie vanuit zijn kennis over transities in op de gevolgen voor het onderwijs. Daarna volgt een talkshow waarin 3 bestuurders reageren op prikkelende opmerkingen vanuit het veld. Andere sprekers tijdens plenaire sessies zijn Nynke Bos (Inholland), Barend Last (UM) en Fleur Jongepier (RU). Alle plenaire sessies worden trouwens ook live uitgezonden. 

Naast het plenaire programma zijn er meer dan 40 parallelsessies verdeeld over 2 dagen. Schuif bijvoorbeeld aan bij Tamara van Schilt (HAN) om meer te horen over een veranderende visie op toetsen. Of ga aan de slag met het ontwerpen van blended onderwijs door het Golfjesspel van Joanne Heidinga (BlendIt) en Barend Last (UM) te spelen. Er is ook een indrukwekkende hybride ruimte. Leuk om met Jasper van Winden (UU) en Joske Slaghuis (Saxion) van de SIG Learning Spaces te ervaren hoe je die in je onderwijs kan inzetten. 

En uiteraard is er voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en spreken op het netwerkplein, tijdens de lunches of het diner. 

Het programma staat al grotendeels online. Komende week volgen er nog aanvullingen. Hou de website dus vooral in de gaten!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties