Wat wordt de toekomst van media in het onderwijs?

Op 4 juli a.s. organiseert de SIG Media & Education de SURFacademy-bijeenkomst 'Via reflectie naar de toekomst'. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we samen met de deelnemers het verleden, heden en de toekomst van media in het onderwijs. Met als doel een agenda voor de nabije toekomst te maken én gerichtere samenwerking tussen hogeronderwijsinstellingen op het gebied van media en onderwijs te realiseren.

20 jaar streaming media

Streaming media zijn niet meer weg te denken uit het hoger onderwijs. Eind van de vorige eeuw deden streaming media hun intrede. Een periode waarin we droomden we van ongekende mogelijkheden die het onderwijs drastisch zouden veranderen. De werkelijkheid bleek weerbarstig. Verschillende hobbels vertraagden de implementatie en het gedroomde onderwijsconcept werd gaandeweg gewijzigd naar een meer realistisch scenario.

Nog steeds zoeken we naar wegen om media zo goed mogelijk toe te passen in het onderwijs, naar verhoging van de kwaliteit en verrijking van het onderwijs, naar inzet van media om diep leren te ondersteunen. We werken samen en zoeken naar manieren om elkaars kennis en producten te gebruiken.

Een gezamenlijke agenda

Tijdens de bijeenkomst Via reflectie naar de toekomst onderzoeken we op verschillende manieren verleden, heden en de toekomst van media in het onderwijs. Zo werken we samen aan een agenda voor de nabije toekomst van de SIG Media & Education én werken we toe naar nauwere en gerichtere samenwerking tussen hogeronderwijsinstellingen op het gebied van media en onderwijs.

Doe mee!

Om het verleden zo goed mogelijk in beeld te krijgen, vragen we iedere deelnemer vooraf om inbreng: wanneer begon je instelling met weblectures en kennisclips, eventueel in welke project(en), liefst voorzien van een foto of screendump. Deze verwerken we tot een tijdsbalk.

Programma

13:00 Inloop en koffie 

13:30 Opening

13:35 Verleden –korte inleiding, gevolgd door bespreking van de inbreng van de deelnemers

14:15 Heden – korte inleiding, gevolgd door brainstormsessie over de huidige stand van zaken

15:00 Pauze

15:20 Toekomst – een korte inleiding gevolgd door World Café sessies

16:20 Oogsten van de input van de middag – wat wordt de agenda?

16:30 Afronding bijeenkomst

16:35 Borrel

17:30 Einde

Locatie: 

Inholland University of Applied Sciences, Wildenborch 6, 1112 XB, Diemen - Audiotorium, B0-15

Route: 

https://www.inholland.nl/locaties/studeren-in-diemen/adressen-en-route/

SCHRIJF JE IN!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties