Webinar 14 december | De toekomst van online proctoring

Wat gebeurt er met online proctoring na de coronacrisis? In dit webinar presenteert de Special Interest Group (SIG) Digitaal toetsen de toekomstscenario’s voor ‘any-time-any-place’ beoordelen. Die scenario’s lopen uiteen van volledig op de campus tot volledig buiten de campus en van hybride proctored beoordelen tot volledig authentiek beoordelen. Doe mee en krijg een inkijkje in de nabije toekomst van beoordelen!

Datum: 14 december 2020 
Tijd: 15.00 – 16.30 uur  

Meld je nu aan voor het gratis webinar Online proctoring voor de toekomst.

Dit webinar is in het Engels. 

Online proctoring na corona 

De coronacrisis bleek een hefboom voor de inzet van online proctoring in het hoger onderwijs. Het komende jaar en na de crisis zal dan ook door veel instellingen de balans worden opgemaakt. Heeft online proctoring de verwachtingen waargemaakt? Is het iets wat we willen blijven gebruiken, vanuit logistiek, proces-, privacy- en fraudebestrijdingsperspectief?

En hoe zet je het goed in? Ook dat roept een tal van vragen op. Wordt het een combinatie van op de campus en thuis? Hoe houd je grip op het aantal studenten dat examens doet op de campus en thuis, hoe worden de tentamenroosters op de campus bepaald en wat zijn de mogelijkheden om met online proctoring ook authentieke tests af te nemen met aanvullende software zoals SPSS of R?

In dit webinar 

In dit webinar geeft de SIG digitaal toetsen je een inkijkje in de nabije toekomst. Aan de hand van toekomstscenario’s krijg je een beeld van de stand van zaken van online proctoring, de mogelijkheden voor instellingen in het hoger onderwijs en de beperkingen van any-time-any-place beoordelen.
 

  • Sharon Klinkenberg (Voorzitter SIG Digitaal Toetsen en Aanvoerder Werkgroep Toetsen op Afstand van de Universiteit van Amsterdam) verzorgt de introductie. Hij gaat in op ‘de belofte van any-time-any-place beoordelen’. Wat is daar tot nu toe van terecht gekomen?
  • Silvester Draaijer (Programmamanager Network for Teaching and Learning aan de Vrije Universiteit) en Ludo van Meeuwen (Manager Teacher Support & Quality Assurance Education and Students Affairs aan de Technische Universiteit Eindhoven) nemen je mee in de toekomstscenario’s voor online proctoring in het Nederlandse hoger onderwijs. Ze gaan daarbij in op privacy en logistieke issues bij hybride examineren.
  • Sharon Klinkenberg gaat tot slot dieper in op authentiek beoordelen. Maakt online proctoring dit mogelijk? En wat zijn de kansen en de voors en tegens?
  • We sluiten af met een discussie en nodigen jou uit om mee te praten.

Na dit webinar

  • Heb je inzicht in de toekomstscenario’s voor online proctoring
  • Ken je ook de beperkingen van ‘any-time-any-place’ beoordelen.

Voor wie? 

Dit webinar is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met online proctoring in het onderwijs. Denk aan (privacy) juristen, beleidsmedewerkers, onderwijs logistiek- en planningsmedewerkers, examencommissieleden, toetsdeskundigen, functioneel beheerders en ICT- en onderwijssupport. 

Alvast inlezen?  

Wil je meer weten over online beoordelen? Op de website van SURF vind je meer informatie over online beoordelen en online proctoring.

Nazit

Wil je informeel napraten met de sprekers en andere deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 16.30 – 17.00 uur.

Verslag

Na dit webinar delen we een opname op de Vraagbaak Online Onderwijs. Volg de Vraagbaak Online Onderwijs community pagina en krijg een notificatie zodra het online staat. Volg ons ook op LinkedIn en blijf op de hoogte van de nieuwste publicaties.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties