Handreiking studentenwelzijn in Corona-tijd

Voor toegankelijk studeren met het oog op het aankomende studiejaar 2020-2021 en de herstart van het fysieke onderwijs in september 2020. Een praktische ondersteuning met inspirerende voorbeelden en aandachtspunten.

Toegankelijk inclusief onderwijs is bepalend voor het welzijn van studenten met een ondersteuningsvraag. Onderwijsinstellingen hebben vanwege het coronavirus snel moeten omschakelen naar digitaal onderwijs en begeleiding op afstand. Een uitdaging die zowel resulteerde in mooie initiatieven als de ervaring van obstakels op het gebied van studentenwelzijn. 

Belang van maatwerk

Met deze handreiking onderstreept de Landelijke Werkgroep Studentenwelzijn het belang van maatwerk door het aanbieden van informatie en voorzieningen voor studenten met een ondersteuningsvraag in het hoger onderwijs. Zodat zij hun weg kunnen vinden en ook hun eigen verantwoordelijkheid hierin kunnen nemen.

Landelijke Werkgroep Studentenwelzijn

De Landelijke Werkgroep Studentenwelzijn bestaat vertegenwoordigers van VSNU, Vereniging Hogescholen, Universiteit voor Humanistiek, ISO, LSVb, ECIO en OCW.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen