Schrijf je in voor Challenge day 2017: de modulaire leeromgeving in de praktijk

Tijdens de Challenge day 2017 op donderdag 28 september in CineMec Utrecht laat SURFnet zien hoe een modulaire leeromgeving in de praktijk werkt. Dat doen we aan de hand van een use-case, waarin 8 leveranciers in pilotvorm hun producten gekoppeld hebben aan de SURF-demo-omgeving van de modulaire leeromgeving.

Integratievraagstukken centraal

De uitdaging is dat leveranciers hun product werkend krijgen door een oplossing te vinden voor de integratievraagstukken die bij het koppelen aan de modulaire leeromgeving aan het licht komen. Dit kunnen zij doen in de SURF-demo-omgeving waarin relevante standaarden als LTI, xAPI, LIS, OOAPI, SAML/VOOT, geïmplementeerd en getest kunnen worden.

Over de use-case

De use-case is een door SURFnet ontwikkelde cursus in het kader van deze pilot en bestaat uit 3 modules. Cursisten (leden van de SIG DLWO) maken in de modules gebruik van de producten van de leveranciers, denk aan een feedback-tool, een videoplatform en een statistiek opdracht.

Wat kun je verwachten op de challenge day?

Tijdens de Challenge day presenteren de leveranciers de resultaten van hun pilots en delen de cursusontwikkelaars en cursisten hun ervaringen vanuit het perspectief van de docent en student  met het werken in een modulair opgebouwde omgeving.

Vragen die deze dag centraal staan:

  • hoe werkt de modulaire digitale leeromgeving precies voor docenten en studenten?
  • hoe gebruiksvriendelijk is de samengestelde modulaire leeromgeving?
  • wat is de meerwaarde voor het onderwijs?
  • hoe werken de verschillende standaarden?
  • hoe zijn de koppelingen gemaakt?
  • waar liepen leveranciers tegenaan bij het implementeren van de standaarden?

Programma en inschrijven

Bekijk het volledige programma van de Challenge day 2017 op surf.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor deze bijeenkomst.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen