Peer visit: Hoe richt je fysieke leeromgevingen in voor Design Based Education?

Ontdek hoe leeromgevingen eruit zien die zijn ingericht voor onderwijs op basis van het concept Design Based Education. NHL Stenden organiseert samen met de SIG learning spaces op 16 juni een rondleiding langs diverse ateliers met fysieke leeromgevingen die optimaal ontworpen zijn voor dit onderwijsconcept. Schrijf je in!

Datum: 16 jun 2022
Tijd: 12.30 - 17.30 uur
Locatie: NHL Stenden in Leeuwarden

Sprekers

Mathijs Rutten, directeur Fysieke Leer- en Werkomgeving bij NHL Stenden, vertelt ons wat er nodig is om alle ateliers een fysieke plek te geven binnen én buiten de schoolmuren. Vervolgens neemt architect en docentonderzoeker- Siebren Baars,  ons mee in een workshop  over de rol die de fysieke onderwijsomgeving van gebouw en ateliers speelt in het onderwijs. Siebren doet als docentonderzoeker en architect onderzoek naar de relatie tussen de fysieke leeromgeving en de psychosociale leeromgeving en heeft als architect verschillende schoolgebouwen ontwikkeld.

Uitgave ATELIERBOEK ‘OPEN INNOVATIE NETWERK NHL STENDEN’

Ken je de uitgave Open Innovatie Netwerk NHL Stenden: Ateliers, Studio’s, Living Labs, Werkplaatsen, Design Factory’s en Innovatie Hubs al? Daarmee kun je je al inlezen in het onderwerp. In de onderwijsvisie van NHL Stenden en de impact die dit heeft op de fysieke onderwijsruimtes. 

Voorzijde uitgave Open Innovatie Netwerk NHL Stenden: Ateliers, Studio’s, Living Labs, Werkplaatsen, Design Factory’s en Innovatie Hubs
Voorzijde uitgave Open Innovatie Netwerk NHL Stenden: Ateliers, Studio’s, Living Labs, Werkplaatsen, Design Factory’s en Innovatie Hubs

Multidisciplinaire werkplaatsen

De ateliers van NHL Stenden zijn de fysieke, flexibele en vaak multidisciplinaire werkplaatsen zowel binnen als buiten de hogeschoolmuren. In deze werkplaatsen werken studenten, docenten, onderzoekers en mensen in de beroepspraktijk aan real-life vraagstukken en realistische praktijkopdrachten. In het atelier worden volgens het ontwerpproces van Design Based Education betekenisvolle en innovatieve oplossingen van de toekomst ontwikkeld die zorgen voor verandering en vooruitgang. 

Na deze Open dag

Heb je  kennis opgedaan over ons onderzoek naar de invloed van Design Based Onderwijs op fysieke leeromgevingen en heb je inspiratie opgedaan over hoe het inrichten van ateliers in de praktijk werkt.

Tijd

Locatie

 

12.30 uur

NHL Stenden Leeuwarden

Aankomst en registratie + met de fiets naar de Blokhuispoort

13.00 uur

Frysian Design Factory Blokhuispoort

Welkom door Marc Otto, cvb NHL Stenden

Toelichting fysieke leeromgevingen door Mathijs Rutten, directeur FLWO

Design workshop met Siebren Baars, docentonderzoeker en architect

 

14.30 uur

Atelierrondje

Deel 1 : in de stad

Waaronder Inclusive Community Lab, Digitale Werkplaats Fryslân, Medialab (MICA)

15.30

Atelierrondje 

Deel 2 : Rengerslaan

Waaronder Innovation Lab, SEGA lab, X-lab

17.00 uur

Napraten en borrel

X-lab

Meer informatie

Neem contact op met Michel Jansen voor meer informatie over deze open dag. Of lees meer over de SIG learning spaces op de website van SURF communities.

Geef je op

Je kunt je opgeven voor deze inspirerende dag via deze link.

Er worden 50 fietsen geregeld waarmee we een rondje langs de ateliers fietsen. Het is daarom belangrijk dat je kunt fietsen. Mocht je onverhoopt toch niet mee kunnen, meld je dan op tijd af, zodat iemand anders mee kan met de rondleiding.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie

Gerelateerde artikelen