Seminar aan de slag met OOAPI

Doe meer met je onderwijsdata en kom naar het seminar aan de slag met OOAPI op donderdag 16 januari 2020. Dan laten verschillende instellingen en initiatieven zien hoe zij OOAPI toepassen voor het ontsluiten van onderwijsdata.

De OOAPI is een open standaard voor het delen van onderwijsdata. Via deze API kunnen onderwijsinstellingen onderwijsdata, zowel binnen als buiten de grenzen van de instelling, beschikbaar stellen. Denk daarbij aan mobiele apps waarmee je als student eenvoudig toegang krijgt tot cijfers, studiepunten, roosters en vrije werkplekken. Maar ook: snel even checken in welke ruimte een vrije computer staat, of je eenvoudig inschrijven voor een tentamen.

Het seminar is toegankelijk voor iedereen die aan de slag wil met de OOAPI en onderwijsdata in wil zetten ter ondersteuning van het onderwijs. Denk daarbij aan programma- en projectleiders onderwijslogistiek, managers studentenadministraties, managers en medewerkers informatievoorziening, softwareontwikkelaar of system integrator bij een instelling of dienstaanbieder.

Programma & Inschrijven
https://www.surf.nl/agenda/seminar-aan-de-slag-met-de-ooapi

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties