Online binding: energisers voor docenten

Corona. Velen willen er even niks meer over horen, want het blijkt toch wel een grotere impact op ons leven te hebben dan we aanvankelijk dachten. Voor docenten geldt dit denk ik nog meer. Want bijna niemand had zich kunnen voorstellen dat zijn vak op dit moment zou bestaan uit bijna permanent achter een computerscherm zitten. Zonder het live contact met studenten is er toch echt een stuk minder aan. Maar helaas lijkt deze situatie nog wel even te blijven bestaan. 

Als onderwijskundige zijn het voor mij echter heel interessante tijden. Ik zie zoveel mooie, nieuwe, inspirerende oplossingen voorbij komen door docenten die er daardoor in slagen (online) binding te houden met hun studenten. En die pogingen worden door de studenten zeer gewaardeerd is mij gebleken uit interviews die ik met hen had. Deze positiviteit wil ik heel graag delen in de Community Online Binding.

Daarom in dit artikel wat input en waardering voor als je het even niet ziet zitten. Want dat mag natuurlijk, even een baalmoment. Maar daarna toch gewoon weer door, voor je studenten. 

Studenten uit Wageningen namen een video op waarin ze lieten zien hoe zij zich aanpassen aan het thuisstuderen. Duidelijk blijkt dat ze tevreden zijn over de manier waarop het nu gaat. 

In Delft bezorgden studenten hun docenten een bosje bloemen als dank voor hun inspanningen. 

In dit interessante artikel met tips om online binding te bevorderen had tip 9 misschien wel als eerste genoemd moeten worden? Maak fouten en lach erom, misschien is dat wel een goede les uit deze gekke tijd. 

En tot slot sprake ik vandaag Calvin Rans, docent van het jaar 2019 en dat is duidelijk niet voor niks. Toen zijn studente in juli haar masters behaalde kon dat natuurlijk niet op de gebruikelijke manier gevierd worden. Hij maakte al langer animaties (zie daarvoor ook zijn Youtube-kanaal) en deed dat ook om haar te feliciteren. Kijk en geniet. 

Heb je zelf een idee voor het vergroten van online binding? Neem dan vooral contact met me op. De allereerste en daarna drie beste video’s worden beloond met een verrassingspakket!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties