Communitymarkt: Komt dat zien, komt dat zien!

Ben je op zoek naar vakgenoten om leermaterialen mee uit te wisselen? Of juist op zoek naar leden voor je vakcommunity? Kom naar de communitydag open leermaterialen, waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. 

Community’s zijn belangrijk bij het succesvol gebruik maken van open leermaterialen. De verbinding aangaan met elkaar zorgt voor een veilige omgeving waar je kennis kunt uitwisselen. De voordelen van een actieve community:  

  • Meer en beter samenwerken.  

  • Delen van kennis en expertise.   

  • Kennis ontwikkelen en vindbaar maken. 

  • Vakgenoten vinden elkaar sneller.  

Bij een community voor open leermaterialen dragen deze voordelen bij aan de ontwikkeling van leermaterialen van hoge kwaliteit: je maakt laagdrempelig afspraken met vakgenoten over wat kwaliteit inhoudt. Bovendien,  als je de eigenaar van een bepaald leermateriaal kent, leidt dat sneller tot hergebruik van leermaterialen. 

Boekenmarkt
Foto: Freestocks van Unsplash

Op de communitydag leer je bestaande community's kennen tijdens de communitymarkt. Deze markt staat voor netwerken: het is dé ontmoetingsplek voor vakgenoten met een ambitie voor het delen van open leermaterialen. Kom daarom naar de communitymarkt: 

  • Leer het landschap kennen en breng docenten in je instelling in contact met deze community’s.

  • Ontdek wat bestaande (vak)community’s jou kunnen bieden en vind jouw community.

  • Vind nieuwe leden (community leden)! Je kunt veel geïnteresseerden tegelijk bereiken over wat de vakcommunity inhoudt. Meld je aan bij Leontien (leontien.vanrossum@surf.nl) of Michel (michel.jansen@surf.nl) en ontvang meer informatie! 

Bekijk het volledige programma van de communitydag open leermaterialen en meld je aan! 

 

In de blog ‘We hebben jou nodig!’ lees je meer over de werking van een community. De expert op het gebied van communityvorming,  Kirsten Wagenaar  van Bind, verzorgt een keynote op de communitydag open leermaterialen. Je kunt haar ook vragen stellen over communityvorming tijdens één van de rondetafelgesprekken. 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen