Het was EPIC! – Een overzicht van interessante artikelen en video's van het EPIC-congres 2022

Het is nu een maand geleden dan het Versnellingsplan op 30 mei, 31 mei, en 1 juni het EPIC-congres heeft georganiseerd met veel keynotes en presentaties over innovatie en digitalisering binnen het hoger onderwijs. Voor iedereen die het gemist heeft of die er niet alle dagen bij kon zijn is hier een kort overzicht met artikelen over de opening speeches, video's van de keynotes, en PowerPoints van verschillende presentaties!

Maandag 30 mei

Dag 1 werd geopend door minister Robert Dijkgraaf en WUR-rector Arthur Mol. Tijdens hun opening vertellen zij meer over de Nederlandse samenwerking op het gebied van digitalisering.

Ik ben trots op de kwaliteit van de universiteiten en hogescholen, maar ik ben nog trotser op het stelsel als geheel. We zijn wereldkampioen samenwerking.

Dit werd opgevolgd door de keynote van Adam Finkelstein over het innoveren van klaslokalen, beide fysiek en digitaal. Hoe richt je een klaslokaal in voor maximale betrokkenheid?

Keynote Adam Finkelstein

Bekijk de volledige keynote hier!

Dinsdag 31 mei

De tweede dag werd geopend met de keynote van Dirk van Damme over het verouderde leersysteem en het belang van vaardigheden zoals kritisch denken voor de studenten die we nu opleiden. Hoewel kennis opdoen nog steeds belangrijk is en zal blijven, moeten we vooral gaan focussen op specialisatie door in te zetten op het leren en trainen van vaardigheden.

We leiden nu niet op voor het onverwachte, het onzekere, terwijl we juist dat zouden moeten doen. We leiden studenten nu niet op voor hetgeen van hen verwacht zal worden.

 

Keynote Dirk van Damme

Bekijk de volledige keynote hier!

Woensdag 1 juni

De derde dag werd afgesloten met de keynote van Anka Mulder en Farshida Zafar. Zij deelde hun ervaringen met innovatie, de risico's van het proces, en het belang van waarde boven kernprestatieindicators (KPIs). 

Keynote Anka Mulder en Farshida Zafar

Presentaties en foto's

Het versnellingsplan heeft een overzichtelijke pagina gecreëerd met een link naar foto’s, de keynotes, en de powerpoints van diverse presentaties

Meer weten?
Houd dan de LinkedIn pagina van het Versnellingsplan in de gaten!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen