SURFconext nu beschikbaar in Microsoft Entra ID App Gallery

Sinds kort zijn zowel SURFconext als SURFsecureID beschikbaar in de Microsoft Entra ID (voorheen: Azure AD) App Gallery, waarin je voorgeconfigureerde applicaties vindt om integratie nog eenvoudiger te maken.

Om als instelling aan te sluiten op SURFconext, configureer je je eigen Identity Management-systeem om via het protocol SAML 2.0 informatie uit te wisselen met SURFconext. SURF is leveranciersonafhankelijk en het SAML-protocol is dan ook een open standaard. Onder onze instellingen worden dan ook producten gebruikt van acht verschillende vendors en open source-projecten om aan te sluiten. Een populaire vendor is sinds jaar en dag natuurlijk Microsoft met ADFS. Steeds meer instellingen migreren echter naar Entra ID (Azure AD): de helft van de Microsoft-gebruikende instellingen gebruikt inmiddels al deze cloudversie met SURFconext.

Entra ID heeft de beschikking over Gallery Apps waarmee integratie voorgeconfigureerd kan worden. Door gebruik te maken van de speciale SURFconext app die nu in de appgalerij te vinden is, kan de basisconfiguratie snel en eenvoudig gerealiseerd worden. Het is dan aan de instelling om de eigen specifieke inrichtingsregels vervolgens nader in te stellen.

Met gallery app voor SURFsecureID kan eenvoudig de MFA van Entra / Azure ingesteld worden om als tweede factor gebruikt te kunnen worden binnen SURFsecureID. Zo kun je de brug slaan tussen het aanbod van Microsoft en van SURF.

Meer informatie vind je in onze handleiding. Vragen? Stel ze hieronder of mail support@surfconext.nl.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties