Veiliger en makkelijker inloggen op je eduID-account met de eduID-app

Vanaf januari kun je de mobiele app van eduID gebruiken waarmee je nog makkelijker én veiliger inlogt op je eduID-account. De app biedt namelijk de mogelijkheid om passwordless in te loggen via multi-factorauthenticatie.

eduID is een digitale studentidentiteit die je kunt gebruiken om toegang tot administratieve en onderwijsprocessen te krijgen van andere onderwijsinstellingen. Bijvoorbeeld als je daar bijvoorbeeld een vak wilt volgen. Je kunt heel eenvoudig zelf een eduID aanmaken.

Vanuit SURF werken we aan eduID om flexibilisering en een leven lang ontwikkelen aan te jagen. Deze processen willen we op een zo veilig mogelijke manier ondersteunen. Daarom kun je vanaf januari nog makkelijk en veilig er inloggen op je eduID-account inloggen met de mobiele eduID-app die multi-factorathenticatie mogelijk maakt.

Wat gaat er veranderen?

Wanneer je de app aan je eduID-account hebt gekoppeld, krijg je de vraag om via je telefoon te bevestigen dat je wilt inloggen. Dat kan middels een QR-code-scan of een pop-up op je telefoon. Daarna moet je een vingerafdruk, gezichtsherkenning of een zelfgekozen pincode  invoeren. 

Wat zit onder de motorkap?

De eduID-app is gebaseerd op de tiqr technologie. Deze open source-technologie wordt al met succes ingezet in SURFsecureID. De nieuwe eduID-app biedt de mogelijkheid om eduID zonder wachtwoord te gebruiken. Daardoor hoef je nooit meer je wachtwoord te onthouden of op te slaan, of een onveilig wachtwoord te gebruiken. 

Vragen?

Heb je vragen over de eduID-app? Zie onze wiki of neem contact met ons op via help@eduid.nl.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen