1 maart ComeniusFestival 2021 en 2-5 maart Morning Workout sessies

Het ComeniusFestival is van de Festivalmakers (hogeronderwijsvernieuwers) voor de Festivalgangers. We delen kennis over onderwijsinnovatie, teamwork en aan het eind wordt de eerste Nederlandse Hogerondewijspremie uitgereikt aan docententeams met bijzondere onderwijsprojecten van hoge kwaliteit.

Wat kan je verwachten op het ComeniusFestival?
Het ComeniusFestival is van de Festivalmakers voor de Festivalgangers. We starten met de plenaire Talkshow waarin inclusief teamwork bij onderwijsvernieuwing het thema is. We gaan in gesprek met drie sprekers die teamwork als speerpunt hebben in hun onderwijsvernieuwingen. 

Tijdens de middag delen we ervaringen en ideeën uit uiteenlopende innovatieprojecten. Bekijk het hele programma. In de ComeniusCircle bekijk je gezamenlijk een aantal bijdragen die zo het begin van een gesprek vormen. In Teacher/Team Talks krijg je inspiratie over uiteenlopende innovatieprojecten. In één van de tracé sessies lanceren we het tracé transdisciplinair samenwerken.

Je kunt kiezen uit veel onderwerpen in de parallelle sessies zoals virtual reality, innovatie op curriculumniveau, bildung game, inclusive classroom, duurzaam docentschap. De onderwijsinnovaties worden op creatieve manieren gepresenteerd die passen bij de projecten, zoals video presentaties, posters, poëzie, kunstzinnige bijdragen.

Na een wrap-up van het ComeniusFestival wordt de eerste Nederlandse Hogeronderwijspremie uitgereikt aan zes teams. Demissionair minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) reikt de prijs uit. Deze nieuwe onderwijspremie is in het leven geroepen om de hoge kwaliteit van het onderwijs op universiteiten en hogescholen te onderschrijven, dient als grote blijk van waardering voor docententeams die een grote of bijzondere prestatie leveren en vertelt docenten om door te blijven gaan met  onderwijsinnovatie en kennisdeling.

Het ComeniusFestival gaat na 1 maart nog door met korte Morning Workout sessies van 2 - 5 maart van 9:00 - 10:00 uur.
 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen