Bijeenkomst Studentenwelzijn: empowerment van studenten - 14 januari 2021

De coronasituatie is een uitdagende tijd voor studenten in het hoger onderwijs. Tijdens de bijeenkomst van het landelijk netwerk Studentenwelzijn gaan we dieper in op de vraag:  'hoe zorgen we voor empowerment, het faciliteren van de persoonlijke ontwikkeling, van studenten?  

Op 10 september 2020 kwam het landelijk netwerk bijeen en sprak over sociale binding in relatie tot de coronacrisis. Op 26 oktober werd er aanvullend een landelijk Inspiratie-event Studentenwelzijn georganiseerd. Op 14 januari komt het landelijk netwerk Studentenwelzijn opnieuw bijeen. Iedere professional uit het hoger onderwijs kan hierbij gratis aansluiten.

Gastspreker sportpsycholoog Rico Schuijers 

Samen met Rico diepen we de vraag uit over empowerment van studenten. Rico Schuijers is sportpsycholoog  en werkt met verschillende topsporters samen. Hij ondersteunt hen in hun weg naar de medailles tijdens de Olympische Spelen. Hiermee heeft hij veel ervaring met het ondersteunen in stressbestendige beroepen en prestatiedruk.

Focus netwerkbijeenkomst Studentenwelzijn

Met de deelnemers zoomen we in op vragen als:

  • Hoe kan je studenten helpen met het ontwikkelen van ‘coping skills’? Oftewel: Hoe ga je met problemen om?
  • Welke handelingen verhogen spanning en welke maken het juist draaglijker?

Praktische informatie

  • Datum: 14 januari 2021
  • Start programma: 10:00 uur
  • Einde programma: 11:30 uur
  • Locatie: online (via eigen smartphone/laptop)
  • Kosten: Het landelijk netwerk wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. Deelname is gratis. 

Meld je hier aan voor de bijeenkomst op 14 januari 2021!

Landelijk netwerk Studentenwelzijn in het hoger onderwijs

Het netwerk is voor professionals van hogescholen, universiteiten, studenten, aanverwante onderwijsorganisaties en non-profit organisaties zonder commercieel belang, die zich inzetten voor het verbeteren van het welzijn van studenten in het hoger onderwijs. Een netwerk om samen te werken aan het bevorderen van het welzijn van de studerende generatie. Binnen het netwerk staat kennisdeling, het delen van good practices en het bespreken van knelpunten centraal. Om niet opnieuw het wiel uit te vinden, is het landelijk netwerk Studentenwelzijn ho opgericht. Sluit ook aan!

groep blije studenten ingezoomd met duimen omhoog

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen