Digitaliseringsimpuls bij SURF Onderwijsdagen

Je hebt er misschien al wel over gehoord: de Digitaliseringsimpuls Onderwijs. Maar wat is het precies? De Digitaliseringsimpuls is een achtjarig programma om het onderwijs in het mbo, hbo en wo te verbeteren door de kansen van digitalisering beter te benutten. Alle publieke mbo-instellingen, hbo-instellingen en universiteiten doen mee. In januari 2023 gaat het programma officieel van start!

Wil jij hier meer over weten? Volgende week is de Digitaliseringsimpuls aanwezig op de SURF Onderwijsdagen! Kom naar een van de twee interactieve sessies op 15 november. Laat jezelf bijpraten en stel al je vragen. 

Sessie 1: Denk mee over de veranderstrategie van de Digitaliseringsimpuls

In de eerste sessie kun je meedenken over de veranderstrategie van de Digitaliseringsimpuls. Je wordt geïnformeerd over Digitaliseringsimpuls Onderwijs en je gaat vervolgens de dialoog aan met collega’s en met de gastsprekers. De ambities van de Digitaliseringsimpuls zijn groot en zijn alleen haalbaar als hier in gezamenlijkheid aan gewerkt wordt. Hoe gaan we die co-creatie organiseren? We bespreken de ideeën hiervoor vanuit het programma, mede gebaseerd op de ervaringen vanuit het Versnellingsplan en Doorpakken op Digitalisering. De gastsprekers brengen verschillende perspectieven in (ict, onderwijskundig). We zijn benieuwd naar welke ideeën jij hierover hebt.    

Deze sessie wordt geleid door: Elsbeth Vonkeman (Vereniging Hogescholen) en Manon Geven (MBO Digitaal)  
Starttijd: 13.40 uur  
 

Sessie 2: Wat betekenen de ambities van de Digitaliseringsimpuls voor jou en jouw instelling?  

In de tweede sessie, die op hetzelfde moment plaatsvindt, denken we met elkaar na over wat de ambities van de Digitaliseringsimpuls betekenen voor jou en jouw instelling. Je wordt geïnformeerd over de inhoudelijke ambities van Digitaliseringsimpuls Onderwijs en je reflecteert op wat deze ambities betekenen voor jou of jouw instelling. Aan de hand van een aantal vragen ga je hierover met collega’s in gesprek.  

Deze sessie wordt geleid door: Anne-Roos Renkema (Universiteiten van Nederland) en Judith Huisman (SURF)  
Starttijd: 13.40 uur  

The Hub  

Naast het bijwonen van een van deze twee sessies ben je ook welkom bij The Hub. Bij deze stand kun je, onder het genot van een kop koffie, praten met leden van het programmateam van de Digitaliseringsimpuls Onderwijs. Hier vind je ook collega’s van SURF, het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT én Doorpakken op Digitalisering.  

Heb jij je nog niet aangemeld voor de SURF Onderwijsdagen? Doe dat dan snel. Meld je hier aan

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen