Herfstvakantie: tijd om webinars terug te kijken!

De herfstvakantie is (bijna) aangebroken en de Vraagbaak Online Onderwijs biedt je daarom een mooi overzicht aan van onze recente webinars. De webinars gaan over actuele onderwerpen op het gebied van online en blended onderwijs. In het afgelopen half jaar kwamen er uiteenlopende onderwerpen aan bod, van podcasts in het onderwijs tot flexibel onderwijs met studentmobiliteit. Kijk snel of er een webinar voor je tussenzit.

Feedback in VR: wat werkt?

De juiste manier van feedback geven kan voor een student veel verschil maken. Maar welke manier van feedback gebruik je? En hoe geef, of genereer, je feedback in VR? In het webinar van 7 oktober 2022 werd ingegaan op deze vragen.

Bekijk hieronder het webinar.

Toolkit Blend je onderwijs

Met blended learning maak je een mooie mix van online en fysieke onderwijselementen, met als doel: goed doordacht onderwijs. Dat klinkt eenvoudig, toch kan het in de praktijk best complex zijn. Je gaat met een model of methodiek aan de slag en het begint je al snel te duizelen. Herkenbaar? Geen nood. De toolkit ‘Blend je onderwijs’ helpt docenten, ondersteuners en managers op weg. De toolkit werd op 27 september door het Versnellingsplan gelanceerd tijdens het gelijknamige webinar. Sprekers waren Barend Last en Joanne Heidinga. 

Bekijk hieronder het webinar.

Samenwerkend leren op de werkplek, hoe doe je dat?

In de zorg is een goede samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen en andere disciplines essentieel. Al tijdens de opleiding kun je die samenwerking stimuleren. Universiteit Maastricht ontwikkelde in co-creatie met Zuyd Hogeschool, Gilde Opleidingen en VISTA college speciaal daarvoor een aanpak. In dit webinar lieten we zien hoe studenten uit verschillende opleidingsniveaus en domeinen met en van elkaar leren door de inzet van peerfeedback en reflectie.

Bekijk hieronder het webinar.

Programmatisch toetsen, hoe doe je dat?

Programmatisch toetsen is hot. Niet zo gek, want het is een prachtig concept waarin toetsen en leren elkaar versterken. Bij programmatisch toetsen worden studenten niet langer beoordeeld op een paar meetmomenten waar veel vanaf hangt, maar op hun gehele ontwikkeling die ze gedurende de opleiding laten zien. Maar hoe richt je het proces van programmatisch toetsen nou goed in? Daarover ging het webinar van 10 juni 2022.

Bekijk hieronder het webinar.

De kracht van podcasts in het onderwijs

Podcasts zijn de afgelopen twee jaar in hoog tempo populair geworden. Tijdens dit webinar over de kracht van podcasts in het onderwijs kwamen sprekers aan het woord van Hogeschool Saxion, Hogeschool Rotterdam en Universiteit Leuven. Ze schetsten de verschillende soorten podcasts, gingen in op de vraag of studenten ook écht iets leren van podcasts en gaven veel bruikbare tips om nog betere podcasts te maken.

Bekijk hieronder het webinar.

Flexibel onderwijs met studentmobiliteit

Wat als studenten zich met één druk op de knop kunnen inschrijven voor vakken bij een andere instelling en eenvoudig hun leerpad over instellingen heen kunnen bepalen? Tijdens dit webinar gaan we in op de meerwaarde en noodzaak van flexibel onderwijs en laten we zien wat essentieel is om studentmobiliteit werkelijkheid te maken. Met de pilot studentmobiliteit zetten het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT en drie deelnemende instellingen een belangrijke eerste stap naar flexibel onderwijs.

Bekijk hieronder het webinar.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties