Masterclass Studentenwelzijn: ontwikkelen van mentale weerbaarheid - 16 april 2021

Het durven maken van fouten, het leren van tegenslagen en successen en het stellen van doelen die net buiten de huidige mogelijkheden van studenten liggen. Dit alles draagt bij aan de ontwikkeling van mentale weerbaarheid. Juist in een tijd waar studenten extra onder druk staan is het belangrijk de studenten hierbij te ondersteunen. Mentaal sterk zijn is een belangrijke factor om te kunnen presteren in de sport, maar ook in het onderwijs. Met deze masterclass gaat sportpsycholoog Rico Schuijers  dieper in op de kansen en mogelijkheden van studenten voor het creëren van een veilig en stimulerend leerklimaat.

Gastspreker Rico Schuijers

Rico Schuijers werkt als sportspycholoog met verschillende topsporters en ondersteunt hen onder andere op de weg naar Olympische medailles. Hiermee heeft hij veel ervaring met het ondersteunen in stressbestendige beroepen, omgaan met prestatiedruk en het helpen bij het vinden van motivatie. Mentale kracht speelt hierbij een belangrijke rol. Dit betekent onder andere het ontwikkelen van zelfvertrouwen, blijven vechten in verloren situaties en leren omgaan met druk, veranderingen en fouten.

Eerder tijdens de bijeenkomst van het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn op 14 januari 2021 deelde sportpsycholoog Rico Schuijers als gastspreker zijn ervaringen bij het vorm- en inhoud geven aan de persoonlijke ontwikkeling van sporters. Met deze masterclass gaat Schuijers dieper in op de kansen en mogelijkheden van studenten voor het creëren van een veilig en stimulerend leerklimaat.

Doel Masterclass Studentenwelzijn

Hoe kan je studenten helpen met het ontwikkelen van ‘coping skills’? Oftewel: Hoe ga je met problemen om? Welke handelingen verhogen spanning en welke maken het juist draaglijker? Tijdens de Masterclass staat verdieping centraal. Als deelnemer krijg je concrete handvatten aangereikt over hoe je kan bijdragen aan de veerkracht en coping mechanismen van studenten.

Praktische informatie

  • Tijd: 10.00 – 11.30 uur
  • Locatie: online (na ontvangst van je registratie ontvang je de Teams-link voor deelname)
  • Doelgroep: professionals uit het hoger onderwijs (studiedecanen, loopbaanbegeleiders, docenten of anders)
  • Kosten: deelname is gratis. 

NB: Vanwege het grote aantal aanmeldingen is een wachtlijst ingesteld. Je kunt je registreren voor deze wachtlijst. Wanneer er plaatsen vrijkomen ivm afmeldingen informeren we je per e-mail.

Meld je hier aan voor de masterclass.

Heb je vragen over deze masterclass? Neem dan voor meer informatie contact op met Lissa Groenewoud (lgroenewoud@cinop.nl/T: 0613678982).

twee meisjes en een jongen ingezoomd met thumbs up

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen