Scriptiewandelingen: 2 vliegen in 1 klap

In een vorig artikel in deze community werd het belang van bewegen al onderstreept. Niet alleen voor het fysieke, maar ook voor het geestelijke welzijn. Juist in de laatste fase van de meeste studies, waarin studenten werken aan een afstudeerscriptie of -onderzoek lijkt veel zitten echter onvermijdelijk.

Daar komt bij dat het schrijven van een scriptie normaal gesproken al een wat eenzamere taak is. Iedereen is immers bezig met zijn eigen onderwerp. Corona maakte dat voor veel afstudeerstudenten niet makkelijker. Het werken in de bibliotheek mocht niet meer, scriptiebegeleidingsgroepen werden afgezegd en dus restte het thuisgevecht met de data, verwijzingen en conclusies. 

Hugo Hegeman van het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) sprak afstudeerstudenten over de problemen die zij ervaren sinds het sluiten van de instellingen. Gelukkig kwamen er ook leuke oplossingen voorbij, bijvoorbeeld de scriptiewandelingen. 

Heb je zelf een idee voor het vergroten van online binding? Neem dan vooral contact met me op. De allereerste en daarna drie beste video’s worden beloond met een verrassingspakket!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie

Reactie van Petra Wentzel

Zijn er nog meer initiatieven om afstudeerstudenten verbonden te houden?