Webinar 8 april: Slim begeleiden bij grote groepen studenten

Je hebt een grote groep studenten, maar niet genoeg docenten om iedere student individueel te begeleiden. Hoe zorg je toch voor kwalitatief goede begeleiding? Daarover gaat dit webinar van de Vraagbaak Online Onderwijs. Krijg inzicht in de uitdagingen en oplossingen en maak kennis met twee voorbeelden van slimme oplossingen in de praktijk.

Datum: 8 april
Tijd: 10.00 uur
Investering: gratis

Meld je aan voor dit webinar

Banner webinar Slim begeleiden grote groepen studenten

In dit webinar

Als het aantal studenten van een opleiding flink groeit, zijn traditionele middelen voor het begeleiden van studenten vaak niet meer toereikend. Hoe zorg je met minder docenten per student toch voor kwalitatief goede begeleiding van iedere student? Aan de TU Delft zetten ze gamification in voor kennisdeling tussen studenten en bouwen ze een tool waarmee studenten automatisch 24/7 feedback kunnen krijgen. Projectleiders en docenten Stefan Hugtenburg en Otto Visser vertellen je tijdens dit webinar alles over deze oplossingen en de effecten.

Programma

  • Begeleiding bij grote groepen studenten, wat is de uitdaging?
  • Praktijkvoorbeelden TU Delft: Een gamified kennisplatform & Labrador, een tool om geautomatiseerd vragen te beantwoorden.
  • Studentenervaring: wat vinden studenten van deze begeleiding?
  • De grootste uitdagingen en oplossingen op een rijtje.

Na dit webinar

  • Weet je hoe je ook grote groepen studenten toch kwalitatief goed kunt begeleiden
  • Weet je hoe je studenten in hun kracht zet en ze een rol geeft in het leerproces van collega studenten.
  • Heb je kennisgemaakt met twee concrete oplossingen uit de praktijk: gamification en het automatiseren van feedback.

Voor wie

Dit webinar is interessant voor docenten, onderwijsontwikkelaars, onderwijsondersteuners en indirect ook voor beleidsmakers.

Alvast lezen

De twee voorbeelden uit dit webinar zijn twee projecten uit de stimuleringsregeling open en online onderwijs. Lees er alvast meer over op de site van SURF.

Napraten 

Wil je informeel napraten met de sprekers en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 11.00 tot 11.30 uur. 

Terugkijken 

Na afloop van dit webinar delen we een verslag en de opname met de deelnemers. Het verslag en de opname publiceren we ook op de Vraagbaak Online Onderwijs

Aanmelden

Meld je aan voor dit webinar

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen