Webinar 8 mei: Peer feedback

Studenten geven feedback op het werk van medestudenten. Dat noemen we peer feedback. Een onderwijsvorm die goed online plaats kan vinden, dus uitermate geschikt voor deze tijd. Maar hoe organiseer je peer  feedback? In dit webinar leggen we de principes van peer feedback uit, laten we een aantal voorbeelden zien, en geven we tips en tricks.

Tijd: 11.00-12.00u
Locatie: https://edu.nl/xkc99

  Peer feedback is krachtig mits…

  Reflecteren op je eigen werk en je eigen werk kunnen beoordelen, is een essentieel onderdeel in het leerproces. Daarnaast is het ook van groot belang om het werk van anderen op waarde te kunnen schatten. Een manier om dit goed in een onderwijssetting te leren, is het geven van peerfeedback. Om peerfeedback tot een succesvolle leeractiviteit te maken is een goede voorbereiding essentieel.

  Over het webinar

  In dit webinar zetten we kort uiteen waarom peerfeedback zo waardevol is. De uitgangspunten voor een goed peer feedbackproces zetten we op een rijtje. We behandelen de belangrijkste zaken waar je als docent rekening mee moet houden om peerfeedback tot een succes te maken.

  We gaan in op vragen als: Wat zijn de typen opdrachten die je studenten geeft? In hoeverre instrueer je studenten in het geven van feedback? Hoe zorg je voor een veilige setting waarbij studenten peerfeedback geven en ontvangen, ervaren als een nuttige werkvorm? En hoe organiseer je dit online?

  Voor twee praktijkvoorbeelden zullen de gemaakte keuzes op een rijtje worden gezet. De betrokken docenten vertellen hoe zij het hebben ervaren en hoe het hun studenten is afgegaan. Natuurlijk delen zij ook hun belangrijkste lessons learned.

  Voorbereiding

  Vooraf aan het webinar vragen we je de Placemat digitale peerfeedback van de zone Docentprofessionalisering van het Versnellingsplan te bekijken. Zo neem je de basis van peerfeedback tot je en zal het volgen van het webinar waardevoller zijn.

  En bekijk de videopitch van het promotieonderzoek van Renée Filius: Peer feedback voor stimulering van diepgaand leren in online onderwijs te bevorderen. 

  Je kunt je nog beter voorbereiden door de thema-uitgave Peer feedback en peerassessment van SURF te lezen.

  Voor wie is het webinar?

  Docenten en onderwijsondersteuners die meer willen weten over werkvormen in een online setting. In dit webinar ligt de focus op de werkvorm peer feedback.

  Wat levert het op?

  • Basiskennis over peer feedback;
  • Meer kennis verschillende varianten van peer feedback;
  • Meer begrip van wat belangrijk is bij het organiseren van peer feedback;
  • Tips en trick om zelf aan de slag te gaan met peer feedback.

  Auteur

  Reacties

  Dit artikel heeft 1 reactie

  Reactie van Dedmer Swart

  Waar kan ik de link naar het webinar vinden?

  Gerelateerde artikelen