Webinar 9 december | Het invoeren van peerfeedback (3/3)

Wil je aan de slag met peerfeedback? Welke stappen zijn nodig om peerfeedback succesvol in te zetten? Welke tools zet je in? Hoe bereid je docenten en studenten voor?  In dit derde deel uit de webinarserie Peerfeedback bespreken we alle tips en tricks uit de praktijk om peerfeedback succesvol in te zetten.

Meld je nu aan voor het gratis webinar het invoeren van peerfeedback

Datum: 9 december 2020
Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Een goede voorbereiding is het halve werk

Stel: je wilt ervoor zorgen dat meer opleidingen in je instelling aan de slag gaan met peerfeedback en je hebt een tool in huis. Hoe zorg je er dan voor dat peerfeedback succesvol wordt ingezet? Ervaring uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs leert dat je tijd moet nemen om de invoering goed voor te bereiden, docenten mee te nemen en studenten tijd te geven om te wennen en te oefenen.

In dit webinar vertellen Peter Renden (projectleider) en Sander Kerstens (betrokken docent) van de Haagse Hogeschool hoe zij te werk gingen bij het invoeren van peerfeedback bij verschillende opleidingen van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. Ze gaan in op het ontwikkelen van de onderwijskundige aanpak, het creëren van draagvlak bij docenten en de benodigde voorbereiding voor studenten. 

Student Ingrid van Deursen vertelt over haar ervaringen met peerfeedback.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is interessant voor onderwijsvernieuwers, zoals docenten, onderwijsadviseurs, onderwijsondersteuners, beleidsmakers en opleidingsmanagers.

Na dit webinar

  • Weet je waar je op moet letten en aan moet voldoen om peerfeedback succesvol in te zetten
  • Ken je de concrete handvatten en tips om zelf aan de slag te gaan.

Inlezen

Op www.surf.nl/peerfeedback vind je uitgebreide informatie over peerfeedback, gebaseerd op concrete praktijkervaringen. We verwerkten hier de geleerde lessen uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs.

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 12.00 tot 12.30 uur.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar ontvang je een verslag en een link om het webinar terug te kijken op de website van SURF en in de Vraagbaak online onderwijs.

Webinarserie Peerfeedback

Dit is deel drie van de webinarserie over Peerfeedback. Bekijk ook de opnames van deel 1 Peerfeedback en Online Binding en deel 2 Verschillende smaken van peerfeedback.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties