Terugblik: Online proctoring 3 april

Op 3 april 2020 organiseerde de SIG Digitaal toetsen samen met SURF een tweede webinar, in vervolg op het webinar van 27 maart om ervaringen te delen rond online proctoring als oplossing voor summatief toetsen op afstand. Ruim honderd mensen namen deel. Tijdens dit webinar boden we het podium aan drie aanbieders van online proctoring: RPnow, ProctorExam en Proctorio, maar eerst trapten we af met een Q&A aan panel van experts uit instellingen.

Aftrap: panel aan het woord

Naar aanleiding van veelgestelde vragen startten we de bijeenkomst door in te gaan op veelgestelde vragen. Een panel van Ludo van Meeuwen (TU/e, al gestart met eerste tentamens en voornemens op te schalen naar 600 studenten per afname), Maud Pols (UvA, start 6 april met de eerste tentamens via online proctoring), Silvester Draaijer VU (in de tweede week, nemen examens af bij 160 studenten, verdeeld over twee groepen), Gerard Folkerts (WUR, al jarenlang actief met het afnemen van examens via online proctoring op kleine schaal, nu aan het opschalen naar groepen van 100). Het panel ging in op de volgende vragen:

·         Hoe zorg je ervoor dat studenten zonder hindernissen aan een tentamen met online proctoring kunnen beginnen?

Maud Pols maakt duidelijk dat het belangrijk is om studenten goed te informeren Maud Pols deelde twee documenten: een over het starten in de toetssoftware en de andere over het werken met online proctoring. Verder waren haar tips: vooraf goed testen en goed checken dat alle instellingen goed staan. Verder is het van belang dat studenten tijdens de toets altijd ergens terecht kunnen voor hulp. Vaak kan dat in een proctorprogramma via de chatfunctie. Op deze manier kunnen 80% van de problemen afgehandeld worden.

 ·         Hoe zorg je dat Toetsen snel klaar staan in de software?

 Over het algemeen zorgt dit voor weinig problemen. Zeker als de toets wordt afgenomen in toetssoftware die al bekend is bij de docenten en studenten. Verder is het van belang een goede checklist te gebruiken waarin de verschillende benodigde instellingen overzichtelijk staan weergegeven. Ook helpt het om samen met docenten te bekijken wat de beste oplossingen is voor een tentamen. Het loont vaak om te kiezen voor de simpelste oplossing.

 ·         Hoe ga je om met privacy van studenten? En wat doe je als een student niet mee wil doen?

Het is van belang om vooraf heel goed de consequenties rondom privacy in kaart te brengen. Het is heel belangrijk om helder te communiceren over de wijze waarop privacy geborgd is (Privacy statement) en dat er een centrale punt is waar studenten een heldere Q&A vinden en waar ze hun vragen over privacy kunnen stellen.

Als een student weigert om mee te doen met een online proctored examen dan kun je op zoek gaan naar alternatieven. Als die er niet zijn kun je het tentamen uitstellen.

 ·         In hoeverre is online proctoring fraudebestendig?

Het panel is erover eens dat het een illusie is te denken dat je een tentamen 100% waterdicht krijgt. Ook bij toetsen op papier in een tentamenzaal is dat het geval. Bij online proctoring is het gebruik van een tweede camera aan te bevelen om de fraudebestendigheid te verhogen. Als er geen tweede camera beschikbaar is, zorg dan vooraf voor een 360-graden view van de omgeving van de student of gebruik een spiegel om meer zicht te hebben op wat zich tijdens het examen afspeelt. Daarnaast beveelt het panel aan om zo min mogelijk in te zetten op MC-kennistoetsen, deze zijn per definitie fraudegevoeliger.

Drie proctor-aanbieders in de spotlight

Vervolgens gaven we het woord aan drie aanbieders van proctoring systemen die momenteel in Nederland in de belangstelling staan. Hieronder en in deze pdf hebben we de belangrijkste kenmerken van de verschillende pakketten op een rijtje gezet, alsook verwijzing naar meer informatie.

 

RPnow

ProctorExam

Proctorio

Integration with exam software & LMS

Via LTI, as well as non-LTI integration options

Remindo;  TestVision, TeleToets, Optimum, NOA, WOOTS ANS, BlackBoard, Canvas, Moodle, B2L, Rugo, Surpass en stand-alone met een hyperlink. Not Cirrus

Via LTI, API

 

How much time to get it up and running?

30 min to install LTI

1 week

1h for technical part. Around 3 days for paperwork. 

How many tests can be taken at the same time?

Unlimited

50 test-takers per 15 minutes. 1200 sessions day

We do not have a technical limitation but we need to be cautios bacause of support so up to 2k would be fasible at the moment.

Type of proctoring

On-demand Record & Review: incident reports (contains flags and comments by proctors and recordings of suspicious behavior).

Record and Review with Proffesional Review or self-review. Direct chatting between school staff and students possible

AI

Security

Secure browser monitors student computer to block programs

Professional proctors with 5M proctored tests experience. Also self-review possible

Video, audio, desktop recording, lock down browser, behaviour analysis, AI flagging...

Check at students desk

Room scan with camera

Room scan with webcam, also ear scan. For smaller groups up to 30 test takers also dual viewing possible. Mobile view, Webcam view and Desktop view

Room scan with camera

Identification of student

Selfie & Photo ID card

Snapshot of person, Snapshot of ID. Covering social numbers. No biometric data processed

Auto ID - We will collect a picture of the student ID card that the institution will review. The institution may decide which identity cards to accept.

Location of data processing

AWS - United State

Germany

EU

Are personal data processed

Personal data processed includes student’s name, email address and an image of student’s ID card

No biometric data is processed. Personal data is always processed in online proctoring

Proctorio is not collecting personal data

Hardware installation on harddrive student?

Webcam and Microphone

No

no

Costs

Estimated fee per-student per-exam $10-15 USD

Every public school receives for free a premium subscription for the rest of the academic year

$7 - $5 per exam (based on volume) or $20 per license

More information

Mark Musachhio van RPnow (mmusacchio@psionline.com ) https://www.psionline.com/en-gb/platforms/rpnow/

RPnow leaflet

Join daily free webinars on https://proctorexam.com/covid-19/
where all questions are answered and https://partners.proctorexam.com/communication-for-candidates-and-faculty-members/ to get started directly.

Proctorio (filipj@proctorio.com) https://proctorio.com/

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties