Themabijeenkomst Open en Online Onderwijs: hoe ondersteunen de bibliotheken daarbij?

Wanneer?

11 oktober 2019, van 13.30 - 16.30 uur

Waar?

Vergadercentrum Domstad in Utrecht

Waarom?

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een overzicht van de ontwikkelingen rondom Open en Online Onderwijs die spelen op nationaal niveau. Verschillende stakeholders en werkgroepen ondernemen activiteiten om Open en Online Onderwijs mogelijk te maken. In deze sessie gaan we in op de rol die bibliotheken daarbij spelen en hoe zij met verschillende stakeholders samenwerken en in werkgroepen participeren.

 • 13.30 uur: Welkom
   
 • 13.35 uur: Kirsten Veelo, SURFnet, Vertelt over de ontwikkelingen van Open Onderwijsmateriaal (via SURFsharekit), elastic search en semi-automatische toekenning van metadata en de ontwikkeling van vakvocabulaires. 
   
 • 14.00 uur: Sylvia Moes, Werkgroep Bibliotheken, Open en Online Onderwijs, en Harrie van der Meer, Werkgroep Information LIteracy, gaan in op de wijze waarop de werkgroepen een verkenning doen in de veranderende rol van bibliotheken om open onderwijs te ondersteunen en hoe er op het gebied van Information Literacy een voorbeeldfunctie vervult kan worden om leermaterialen openbaar beschikbaar te stellen. 

Pauze
 

 • 15.00 uur: Nicole Will, Versnellingszone “naar digitale (open) leermaterialen“ geeft op hoofdlijnen een beeld van een aantal activiteiten die worden ondernomen om open en online onderwijs binnen afzienbare tijd te versterken.
   
 • 15.25 uur: Michiel de Jong (TU Delft) en Sylvia Moes (VU) delen de ervaringen die zijn opgedaan met de publicatie van Open en Online tekstboeken. Iedere instelling heeft een eigen concept, maar die blijken complementair te zijn. Verder wordt een beeld geschetst van de vervolgontwikkelingen die zij zien.
   
 • 16.00 uur: Interactive afsluiting: Wat zijn de ontwikkelingen bij de instellingen en welke knelpunten worden ervaren om open onderwijs te ondersteunen?

Dagvoorzitter en discussieleider: Arjan Schalken, Adjunct directeur Universiteitsibliotheek VU.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: shb.secretariaat@gmail.com, ovv themabijeenkomst.

Wij zien u graag op 11 oktober!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen