Webinar 26 november: Toetsen op afstand doe je zo

Wil jij digitaal toetsen inzetten in jouw onderwijs en heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste toetsvorm? Toetsen op afstand maakt onderwijs toegankelijk voor minder mobiele studenten, studenten met een mantelzorgtaak en maakt thuistoetsen mogelijk. Maar hoe kies je de juiste toetsvorm? In dit webinar van de werkgroep Toetsen op afstand (Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT) laten we praktijkvoorbeelden zien van digitaal toetsen en helpen we je bij het maken van de juiste keuzes. Ook lanceert de werkgroep haar nieuwe product: een tool voor het kiezen van de juiste toetsvorm.

  • Datum: vrijdag 26 november 2021
  • Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Meld je aan via deze link

Programma

Uit de enquêteresultaten, die de werkgroep Toetsen op afstand heeft uitgevoerd onder docenten, kwam naar voren dat veel docenten moeite hebben met het kiezen van de juiste alternatieve digitale toetsvorm. De werkgroep heeft daarom een tool ontwikkeld die docenten helpt bij het kiezen van de juiste toetsvorm die op afstand afgenomen kan worden. De ontwikkelde online tool bevat een beslisboom waarmee de docent op basis van groepsgrootte en toetsdoel snel kan zien welke toetsvormen inzetbaar zijn. De tool toont tips en aanvullende aandachtspunten bij elke specifieke toetsvorm. De tool bundelt de adviezen van verschillende handreikingen die tijdens de coronapandemie zijn ontwikkeld.

In dit webinar presenteren we de door de werkgroep ontwikkelde Keuzetool Toetsen op afstand. We laten in een aantal praktijkvoorbeelden zien wat de mogelijkheden zijn van toetsen op afstand, en hoe de tool ingezet kan worden om docenten te inspireren alternatieve digitale toetsvormen in te zetten.

Sprekers

  • Marjoleine Dobbelaer - onderzoeker HAN en projectleider werkgroep Toetsen op Afstand

  • Sharon Klinkenberg - docent UvA en projectleider werkgroep Toetsen op Afstand

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor docenten (eindgebruikers), toetsondersteuners, toetsontwikkelaars en beleidsmakers op het gebied van toetsing.

Na dit webinar

  • Ken je de voordelen van het inzetten van toetsen op afstand.
  • Kun je aan de slag met de keuzetool toetsen op afstand om een geschikte toetsvorm te selecteren.
  • Weet je dat er meer vormen van afstandstoetsing mogelijk zijn dan alleen summatieve toetsing.
  • En weet je waar je tips en handreikingen kunt vinden om met digitaal toetsen aan de slag te gaan.

Lees alvast ter voorbereiding

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 12.00 tot 12.30 uur. 

Terugkijken

Na afloop van dit webinar delen we een verslag en de opname met de deelnemers. Het verslag en de opname publiceren we ook op de Vraagbaak Online Onderwijs.

Aanmelden

Meld je hier aan 

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen