Vacature kernteamlid Special Interest Group (SIG) Blended Learning

Ben jij een Blended Learning-expert, werkzaam binnen een (mbo, hbo of wo) onderwijsinstelling in Nederland en sta jij te springen om onderwijscollega’s te informeren, inspireren en professionaliseren door kennis op dit thema te vinden, te delen en verder te ontwikkelen? Dan zoeken we jou!

Over de SIG Blended Learning

De SIG (Special Interest Group) Blended Learning is sinds 2016 actief als netwerk van Blended Learning experts uit mbo, hbo en wo. Ons doel is kennis en ervaring die op diverse plekken in onderwijsinstellingen aanwezig is, te (onder)zoeken, met elkaar te delen, nieuwe kennis te ontwikkelen en te ontsluiten. Daarmee willen we kennis en ervaringen op het gebied van blended learning toegankelijk maken voor een breed publiek van onderwijsprofessionals en ze op die manier inspireren en verder professionaliseren.  

Hoe doen we dat?

We organiseren diverse soorten bijeenkomsten, online of blended workshops en webinars. We schrijven artikelen die we plaatsen op SURF Communities, maken infographics, toolkits, podcasts, boekjes etc. Thema’s die hierbij centraal staan, zijn de thema’s waar we zelf binnen onze onderwijsinstellingen mee bezig zijn en/of waarvan we weten dat het relevante thema’s zijn voor onderwijsprofessionals. Op sommige thema’s zoeken we ook de samenwerking op met andere SIG’s, werkgroepen binnen Npuls en SURF zelf. 

Wat doe je als kernteamlid?

Als lid van het kernteam van de SIG Blended Learning lever je hier een actieve bijdrage aan.

 • Je draagt relevante onderwerpen en thema’s aan voor de initiatieven van de SIG. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en/of uitwerking van een of meerdere thema’s. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een bijeenkomst organiseert, een toolkit ontwikkelt, een artikel schrijft, een infographic maakt etc.
 • Je draagt actief bij aan andere thema’s/initiatieven van je mede-kernteamleden. Zo review je bijv. een of meerdere keren per jaar een artikel voor de reeks De wetenschap achter Blended Learning, fungeer je als gastvrouw/gastheer tijdens een (online) bijeenkomst georganiseerd door een ander kernteamlid etc.
 • Je neemt actief deel aan de kernteamvergaderingen. We hanteren een principe van ‘roulerend voorzitterschap’, dit betekent dat je gemiddeld 1x per jaar een kernteamvergadering voorbereidt en deze ook voorzit. Ook notuleer je 1x een kernteamvergadering die voorgezeten wordt door een mede-kernteamlid. 
 • Je promoot de initiatieven van de SIG binnen je eigen instelling en je eigen, bredere netwerk.
 • Je deelt actief goede voorbeelden, inspiratie, relevante thema’s etc. die je binnen je eigen netwerk opdoet.
 • Deelname aan de SIG is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Ben je onderdeel van het kernteam dan rekenen we op je actieve bijdrage aan onze initiatieven.  

Wat levert het jou op?

 • Een uitbreiding van je netwerk
 • Een prettige, instellingsoverstijgende samenwerking met je mede-kernteamleden
 • Een groot podium voor jouw initiatieven
 • Een vergrootte zichtbaarheid van je eigen onderwijsinstelling
 • Een kans om je eigen expertise nog verder te vergroten

Vereisten

 • Je bent werkzaam binnen het mbo, hbo of wo in de rol van docent, ondersteuner, consultant, ICT&O-professional, onderwijskundige of een vergelijkbare rol.
 • Je bent een expert op het gebied van blended learning
 • Je bent circa 60 uur per jaar* beschikbaar om actief deel te nemen aan vergadering, voorbereidingen of uitwerkingen te doen en actief bezig te zijn met de organisatie rond/uitwerking van een bepaald thema.
  *Dit is een indicatie, de werkelijke investering is afhankelijk van het thema en de uitwerking waar je mee bezig bent.

Interesse?

Heeft bovenstaande je interesse gewekt? Stuur dan voor 12 februari 2024 je CV met begeleidende mail naar:
Bianca van der Aalst - Voorzitter SIG Blended Learning
via b.vanderaalst@fontys.nl 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties