Webinar 25 november | Peerfeedback en Online Binding (1/3)

Wil jij meer interactie en community-vorming creëren? De studentenbetrokkenheid vergroten en komen tot dieper leren? Schrijf je dan nu in voor het webinar Peerfeedback en Online Binding en kom erachter welke toegevoegde waarde peerfeedback heeft voor jouw online onderwijs.

Meld je nu aan voor het gratis webinar Peerfeedback en Online binding

Datum: 25 november 2020
Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Wat is peerfeedback
Bij peerfeedback gaat het om feedback tussen ‘gelijken’. Een student die feedback geeft aan een medestudent is een vorm die in het onderwijs steeds vaker voorkomt.

Peerfeedback is een waardevolle professionele vaardigheid voor zowel de ontvanger als de gever van feedback. Studenten leren van elkaar en doen zo vaardigheden op die nuttig zijn voor hun latere carrière.

Dieper leren met peerfeedback
Door dieper leren, leren studenten kritisch na te denken en verbanden te leggen tussen leerinhouden, linken ze nieuwe ideeën aan voorkennis en koppelen ze begrippen aan ervaringen uit het dagelijks leven.

Uit onderzoek blijkt dat studenten bij peerfeedback meer tijd besteden aan het geven van feedback en vervolgens kritischer kijken naar de ontvangen feedback. Wanneer een docent feedback geeft of de gegeven feedback controleert, zijn studenten veel minder kritisch en nemen ze de feedback sneller voor waar aan. En juist die twijfel over de correctheid van de ontvangen feedback zet aan tot verdieping.

Sprekers
Renée Filius van de Universiteit Utrecht promoveerde vorig jaar op haar onderzoek naar peerfeedback. Zij legt uit wat peerfeedback is en op welke manier je het goed kunt inzetten in het onderwijs. Ook laat ze zien hoe en waarom peerfeedback kan bijdragen aan dieper leren.

Rianne Poot van de Universiteit Utrecht voerde in 2018 en 2019 peerfeedback in bij verschillende opleidingen van de Universiteit Utrecht. Zij vertelt over haar geleerde lessen en gaat in op hoe docenten en de studenten dit ervaren.

Webinarserie peerfeedback
Dit is deel één in de webinarserie over Peerfeedback. Meld je ook aan voor deel 2: De verschillende smaken van peerfeedback en deel 3: Het invoeren van peerfeedback.

Inlezen
Op www.surf.nl/peerfeedback vind je uitgebreide informatie over peerfeedback, gebaseerd op concrete praktijkervaringen. We verwerkten hier de geleerde lessen uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs.

Napraten
Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 12.00 tot 12.30 uur.

Terugkijken
Na afloop van dit webinar ontvang je een verslag en een link om het webinar terug te kijken op de website van SURF en in de Vraagbaak online onderwijs.

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie