XR Demomarkt en VR blendtraining bij Avans Hogeschool

Vandaag XR mogen verbinden met de hogeschoolwereld van Avans Hogeschool. Heerlijk om weer te kunnen organiseren en fijne samenwerking met hele gave startups en scale-ups die het onderwijs ontzettend gaaf weten te maken.

dank voor jullie komst Michiel Groot Koerkamp van Emagine & Maginex (Netflix voor XR in Edu), Dana-Maria Faneker met prachtige leiderschaps en coachings simulaties voor groepen/teams met CaptainVR Alexandra Sierra met haar Justin Beaver concept on natuurbewustzijn te vergroten door in de huid van de bever te kruipen.Freddy van der Woude  ClassVR Nederland met ruim 100 scholen al die werken met de kiosk oplossing om als docent blended lessen te geven met VR brillen in de klas, Provrex b.v. met bizarre spraakherkenning om Social skills van o.a Boa's te trainen met nu al tig usecases.

imedu met een LMS om heel snel als docent lessen op te zetten die direct klaarstaan met templates voor de student in Social VR om met groepen van 30 in samen te werken. REMIO die teambuilding games weet te combineren in een VR omgeving samen met zakelijke presentatie en vergadertoepassingen. Hazel Xavier Venkatraman met 3DL, die al 250 middelbare scholen met SSO in Noorwegen bedient met multiplatform AR/VR en quiz formatief toetsoplossingen met interactieve 3D modellen. Raoul Postel  met een Nederlandse hosting oplossing en het vormgeven van WebVR om te Werken-in-VR.nl en #VRbieb met een hele mooie manier van zorg trainings scenario's maken met 360 camera's en loopsquizes die je zonder controllers met headtracking kan opzetten via Warp VR.

Ik mocht nadat jullie een demo gaven aan collega's de ICTO coaches en de VONK onderwijsinnovatie Community trainen in het inzetten van XR in de blend van hun opleiding en dat lukte ze om te schetsen in slechts 15 minuten! wat een verschil met over VR en AR praten of het gewoon ervaren! Ze gaan snel weer verder in gesprek om mooie pilots op te zetten in hun eigen onderwijs en bereiden zich verder voor op het trainen van hun docenten met deze gave technologie die meer en meer een leermiddel wordt.

Frank Balazs en ik gaan volgende week een vervolg plannen en Pascal Roeyen, MA en zijn team gaan nu al van start met ORM en CE blend om de winkel ervaring van de toekomst te simuleren in VR, waar testen, ontwerpen en presenteren kunnen zorgen voor schaalvergroting van meetbaar resultaat in duurzaam shoppen van kleding.

dank Mirjam Winkelmolen en Esther van der Stappen met jullie hulp in de voorbereiding, en dank aan alle ICTO coaches en hun enthousiasme om van start te gaan! Aftermovie volgt snel.

#XRlearning #innovators #Startup #Matchmaking #Education #University #NextLevel

Groepsdemo zorgonderwijs simulaties vrbieb
VRbieb demo als een van de 12 demo partners
Presentatie Why, how, what XR in blended education
Nick van Breda: Why, how, what XR in blended education

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 6 reacties

Reactie van Nienke Stumpel

Dat klinkt tof, Nick. Ik ben nu al benieuwd naar de aftermovie :)
Vraagje: kunnen ICTO-coaches van andere instellingen ook aanhaken bij een (eventueel) vervolg?

Reactie van Nick van Breda

We hebben wel het plan om er een internationale XR4Edtech community van te maken, die elk kwartaal met elkaar afspreken. We leggen dat idee komende week voor bij de Edtech demopartners van dit eerste event. Dat zou betekenen dat we meer open uitnodigingen zullen sturen maar moeten gaan kijken of er een eigen bijdrage (bijv voor lunch/drankjes) kan worden gedaan voor de deelnemers/demopartners extern. Wellicht via Eventbrite een betaald event ervan te maken.

Voor nu updaten we de huidige website even voor meer informatie over de vervolgbijeenkomsten: https://bit.ly/VRdemomarktavans

Reactie van Hoen, AJM (Ad)

Dag Nick, nog een vraag: ik ben docent bij Academie Facility Management van Zuyd Hogeschool, inventariseer momenteel de mogelijkheden van VR/AR voor de sector Facility Management. Weet jij of SURF hierin kan adviseren? Weet jij misschien of andere FM-opleidingen al VR/AR gebruiken, zodat wij in contact kunnen komen met deze gebruikers?

Als antwoord op door Hoen, AJM (Ad)

Reactie van Nick van Breda

Mooi! Misschien goed om eens over te bellen. Dat ik beter begrijp waarvoor je VR/AR wilt inzetten in Facility management. Gaat natuurlijk om een goede blend zien te maken, en er zijn tal van onderwijzers die al met bouwkunde en gebouwenbeheer met digital twins bezig zijn. Sketchfab VR en zelfs Minecraft for Education zie je daarop inspringen. Of SURF hierin kan adviseren, goede vraag. Nienke kan daar wellicht beter antwoord op geven. Kijk vooral eens op https://www.versnellingsplan.nl/Kennisbank/goede-voorbeelden-van-onderw…