Versnellingsplanpodcast: De Onderwijsvernieuwers is live

Vandaag lanceert het Versnellingsplan een eigen podcast genaamd ‘De Onderwijsvernieuwers’.

Hosts Philip Stein en Tjip de Jong gaan gedurende zes afleveringen met onderwijsvernieuwers op zoek naar een antwoord op verschillende vragen die in het hoger onderwijs spelen. Voor welke uitdagingen staat het hoger onderwijs? Hoe gaan we hiermee aan de slag? En zijn we klaar voor de toekomst? De focus tijdens de gesprekken ligt op verschillende thema’s omtrent onderwijsinnovatie met ICT zoals; de gewenste digitale transitie, digitale (open) leermaterialen, een leven lang ontwikkelen en de samenwerking tussen het onderwijs en EdTech leveranciers.

De hosts gaan in elke aflevering met twee innovators van verschillende hoger onderwijsinstellingen in gesprek. Hoe denken zij over de toekomst van het hoger onderwijs? Wat zijn de stappen die genomen moeten worden? 

Je kunt nu de eerste aflevering beluisteren op Soundcloud of Spotify. In deze aflevering bespreken we de Transitieagenda Leren Digitaliseren met Marian Kat-de Jong onderwijsvernieuwer en beleidsmanager bij het Leer- en Innovatiecentrum van Avans Hogeschool en Ilja Boor, senior curriculumvernieuwer voor interdisciplinair en transitiegericht onderwijs bij de Universiteit van Amsterdam. 

🛠️ Waarom is het hoger onderwijs in transitie?
🎯 Welke kant veranderen we op?
🆕 En hoe geven we vorm aan de gewenste ontwikkelingen?

Over ontvankelijkheid & open staan voor verandering, onderwijs als teamwork, de ICT-vaardigheden van docenten en met een LEGO-eendje als metafoor voor transitie. Houd de aankomende maanden onze website en LinkedIn in de gaten voor nieuwe afleveringen. 

Veel luisterplezier!

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 3 reacties

Reactie van Mascha van de Weer

Erg interessant! Zou deze podcast ook via een webfeed aangeboden kunnen worden zodat deze ook via algemene podcast-apps te beluisteren is (en niet alleen platformspecifieke apps zoals Spotify en Soundcloud)?

Als antwoord op door Philip Stein

Reactie van Mascha van de Weer

Ik gebruik zelf Pocket Casts, maar ik verwacht dat hetzelfde geldt voor gebruikers van apps zoals Podcast Addict, Overcast, PlayerFM, Castro, Apple Podcasts en andere apps die gebruikmaken van webfeeds (RSS) om te abonneren op podcasts (zoals dat al bijna 20 jaar gedaan wordt).