Webinars over toetsen terugkijken

In 2020 en 2021 organiseerden we verschillende webinars over toetsen. Van online proctoring, tot werken met itembanken, tot uitleg over welke toetsvorm je in welke context kunt inzetten.
We zetten ze graag nog eens voor je op een rijtje.

Toetsen op afstand doe je zo | 26 nov '21

Toetsen op afstand hoe doe je dat? Hoe zijn docenten en instellingen hier de afgelopen periode mee bezig geweest? En hoe kies je de juiste toetsvorm? Dit kwam allemaal aan bod tijdens het webinar Toetsen op aftand doe je zo van afgelopen vrijdag 26 november. Lees nu het verslag en bekijk de opname.

Maak optimaal gebruik van de itembank voor digitaal toetsen | 19 nov '21
Hoe ga je snel en doordacht te werk bij het maken van een itembank, een digitale databank met toetsvragen? In het webinar van 19 november stonden itembanken centraal: een handig hulpmiddel en een kans om toetsen naar een hoger niveau te brengen. 

Bekijk de highlights

Kansen en dilemma’s online proctoring na corona | 26 maart 2021

Op vrijdag 26 maart organiseerde de Vraagbaak Online Onderwijs met de SURF Special Interest Group (SIG) Digitaal toetsen en de Werkgroep Toetsen op afstand het webinar ‘Online proctoring na corona – de laatste ontwikkelingen’. Het webinar ging over in welke vorm online proctoring ingezet kan worden na corona en welke dilemma’s daarbij spelen.

Lees de highlights

De toekomst van online proctoring | 14 december 2020

Sinds de lockdown in maart 2020 is de aandacht voor digitaal toetsen enorm toegenomen. Vooral online proctoring was onderwerp van discussie. Wat zijn de kansen voor online proctoring voor na corona? In dit webinar worden de verschillende toekomstscenario’s besproken.

Lees de highlights

Alternatieve toetsvormen | 17 april 2020

Ben je op zoek naar alternatieven voor het afnemen van toetsen? Tijdens dit webinar vertellen we over de alternatieven die er zijn voor de klassieke eindtoets.

Lees de highlights

Webinarreeks online proctoring | maart en april 2020

  • Deel 1: Online proctoring | 27 maart
    Hoe realistisch is het om tussen nu en de komende weken op grote schaal online proctoring in te zetten? Verschillende onderwijsinstellingen delen hun aanpak en ervaring. Onderwerpen die aan bod komen zijn: fraudebestendigheid, risico’s, stabiliteit, organisatie, kosten en juridische aspecten. 
  • Deel 2: Online proctoring  | 3 april 2020
    Een panel van experts van onderwijsinstellingen beantwoordt vragen van de deelnemers. Vervolgens presenteren drie aanbieders van online proctoring -RPnow, ProctorExam en Proctoriohun - oplossing. 
  • Deel 3: Online proctoring  | 17 april 2020
    Wat is de stand van zaken van online proctoring bij de verschillende onderwijsinstellingen? TU Eindhoven, Vrije Universiteit en Tilburg University geven een update en een student deelt zijn ervaringen met online proctoring. 
  • Deel 4: Online proctoring | 15 mei 2020
    Wat is de stand van zaken van online proctoring bij de verschillende onderwijsinstellingen?  De onderwijsinstellingen geven een update. Gevolgd door een discussie over: authenticatie vs. surveillance, regelgeving en privacy, communicatie en proctored inzage in tentamen. 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 2 reacties

Reactie van Boom - Dornbos…

Een praktische vraag. Het lukt mij niet om de filmpjes te starten. Ligt dat aan mij, of klopt er iets niet in de linkjes?

Reactie van Annette Peet

Beste Sophia, dank voor je reactie. Er ging inderdaad iets niet goed met de video's. Het was een technisch probleem en het is inmiddels opgelost!
Groet, Annette