Productie van een kennisclip in 5 fasen

Binnen het lectoraat 'Rich Media & Teacher Learning' (Saxion) is een prachtig stappenplan ontwikkeld waar alle componenten waar je rekening mee moet houden in zijn opgenomen. Graag stellen wij dit stappenplan beschikbaar zodat met name docenten die starten met kennisclips, veel houvast krijgen bij de aanpak van een goede kennisclip.

thumbnail Kennisclip in 5 fasen

Debbie Braakman ( Saxion) attendeerde mij erop dat het lectoraat  'Rich Media & Teacher Learning' van Saxion, een  stappenplan heeft ontwikkeld  en beschikbaar gesteld waarin je in 5 fasen het productieproces met alle aandachtspunten doorloopt. Het stappenplan kan gebruikt worden door zowel de beginnende docent die alle stappen (nog) moet leren kennen of door docenten die het als check willen gebruiken, in het kader van 'heb ik wel overal aan gedacht'? ieder vakje is aanklikbaar en te sluiten door recht in de hoek op het kruisje te klikken.

Het stappenplan is heel compleet en loopt een risico dat deze goede eigenschap juist ook weer afschrikt.  Het gebruik ervan wordt in de nabije toekomst nog gepilot, waar we proberen verslag van te doen. Maar we wilde deze toch prachtige tool jullie niet onthouden :-)  Je kan deze tool binnen je onderwijs gebruiken en heeft de volgende CC licentie meegekregen :

BY-NC-SA

Auteur: Esther Breuker.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 30 november 2015 op Productie van een kennisclip | Media & Education (media-and-education.nl)

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties