SAVE THE DATE : SIG Panelgesprek over privacy en XR

Webinar op woensdagmiddag 16 juni 2021 / met Jelger Kroese, Jaap-Henk Hoekman en Thomas Ginn (moderator) / 13.00 - 14.00 uur / in 2D omgeving / vanuit SIG Virtuality

Op woensdagmiddag 16 juni om 13.00 uur organiseert de SIG Virtuality een webinar met een paneldiscussie. Dan gaan drie sprekers - kenners van de VR/AR en onderwijsomgevingen - met elkaar in gesprek over privacy en XR. Vanaf 12.45 uur bent u als deelnemer welkom om in een online 2D omgeving elkaar te ontmoeten zoals bij een fysiek event.
Het thema XR is sterk in beweging en er ontstaan steeds meer virtuele omgevingen, ook binnen onderwijsorganisaties. Welke vragen rond privacy en ict komen dan in beeld? Hoe is de privacy geregeld als je met een VR bril onderwijs geeft? Welke voorwaarden kan het onderwijs aan aanbieders stellen?

De drie sprekers hebben allen dezelfde interesse rond ict en onderwijsvraagstukken, en zijn experts op een eigen terrein rond het thema van deze middag.
Jelger Kroese is dagelijks bezig met AR/VR, als developer bij de Leidse universiteit. Een collega van hem bij het Centre for Innovation, Thomas Ginn, is Educational Storyteller & XR Director binnen de XR tak van dit centrum. En Jaap-Henk Hoepman is bij de RUG jurist en hoofddocent, en betrokken bij vraagstukken als privacy by design.

Na een korte outline van de drie deelnemers, rond een stelling, reactie op een vraag of statement, gaan we aan de hand van een aantal vragen in gesprek. Interactie met de community is vanzelfsprekend mogelijk en Thomas Ginn is de moderator/gespreksleider. Ook na afloop (14.00 uur) kunnen we vanuit de community contacten leggen en elkaar virtueel ontmoeten in deze 2D omgeving.

Opgave kan via wvgrootheest@che.nl . Meer informatie volgt na aanmelding.

Met vriendelijke groet, 
Het kernteam van de SIG Virtuality
Wim Trooster, Gert-Jan Verheij, Jantina Huizinga, Thomas Ginn en Wouter van Grootheest

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties