Virtual Reality Lectures – 2

Hoeveel graden?

Zoals in mijn eerdere blog al aangegeven is VR cool, hip en happening. Maar het moet natuurlijk wel een doel dienen. Een VR setup voor het registreren van colleges heeft naar mijn idee niet zoveel nut als je je tijd kan spenderen aan het observeren van je achterburen. 360 graden VR lijkt me dan toch een wat overbodige feature. Vandaar onze voorlopige keuze voor de KODAK SP360 4K. Er staat wel 360 in de naam maar om dat voor elkaar te krijgen heb je twee van die rakkers nodig.

Man kijkt door VR bril

Inmiddels is de KODAK te koop via bol.com dus we kunnen hem al gaan bestellen. Tenzij iemand hier natuurlijk een betere suggestie heeft. Het ontbreekt de top 5 VR cams van Bright aan 4K resolutie of beschikbaarheid. Een voordeel van de SP360 vind ik ook dat de fysieke vorm verklapt dat het niet achter zich aan het filmen is. Dat draagt vast bij aan de gemoedstoestand tijdens het college.

Het gaat er dus maar één worden, die een een halve bol aan weergave mogelijkheid geeft. Geplaatst op de eerste rij in de collegebanken op ooghoogte van de student moet dat denk ik een voldoende VR ervaring opleveren als je thuis op de bank met een cardboard de colleges gaat bekijken.

Dat niet achterom kunnen kijken lost hopelijk ook meteen een privacy issue op. Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen gapend en neus pulkend deel wil uitmaken van een VR experience. Dat gaat dan natuurlijk vast een lege voorste rij opleveren, waardoor het toch wel een eenzame ervaring gaat worden. Maar dat moeten we dan maar voor lief nemen.

Next post

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties