Webinar 19 juni - activerend leren met video: studenten aan het woord

De laatste maanden leren studenten grotendeels met behulp van video, zowel synchroon (“live” colleges) als asynchroon (met behulp van vooraf opgenomen video’s). Maar wat vinden studenten daar eigenlijk van? Wat werkt wel, wat werkt niet en wat hebben ze nodig voor komend studiejaar? De SIG Media & Education heeft een studentenpanel georganiseerd waarin de studenten hun reacties geven op 3 stellingen over video in het afstandsonderwijs. Haak aan tijdens het webinar “activerend leren met video: de student aan het woord”.

Datum: 19 juni
Tijd: 11:00 tot 12:00 uur
Link: https://edu.nl/evbtp 

Video: de ster van digitaal onderwijs - wat werkt voor de student?
Binnen alle onderwijsinstellingen wordt hard gewerkt om afstandsonderwijs tot een succes te maken voor zowel student als docent. De ene fysieke les wordt min of meer ‘gekopieerd’ naar de online collegezaal en de andere wordt juist helemaal anders vormgegeven. Wat vindt de student van deze verschillende vormen? Durf jij het aan om de kritische meningen van ons studentenpanel te horen?

Over het webinar
In het webinar laten we aan de hand van 3 stellingen verschillende studenten aan het woord. Op deze manier krijg je handvatten voor het (activerend) leren met video in het nieuwe studiejaar. De volgende stellingen staan centraal:

 

  1. Ik heb een nieuwe manier van studeren ontwikkeld nu ik veel via video leer.
  2. Ik heb liever meerdere korte video’s die ik op een eigen moment kan bekijken dan dat ik en live les moet volgen.
  3. Ik zou na de coronacrisis nog steeds les willen krijgen via video.

Voor wie is het webinar?
Het webinar is interessant voor docenten en onderwijsondersteuners die willen weten hoe de student het afstandsonderwijs (met behulp van video) heeft ervaren. Ook verwelkomen wij graag studenten die geïnteresseerd zijn in het meedenken over de rol van video in het afstandsonderwijs.

Wat levert het op?

  • Inzicht in de ervaringen van diverse studenten op het gebied van video in het onderwijs van de afgelopen maanden.
  • Tips van studenten om in het nieuwe studiejaar op de juiste wijze aan de slag te gaan met video in je onderwijs.
  • Inzicht in wat we moeten behouden na de coronacrisis van alles dat is bedacht en uitgevoerd tijdens deze crisis.

P.s Ben jij of ken jij een student die mee wil praten in ons panel? Stuur dan een e-mail naar iris.huisintveld@surfnet.nl.

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties