Webinar 6 november | Effectieve video’s voor online onderwijs: didactische tips

Sinds de coronacrisis heeft vrijwel iedere docent ermee te maken: video’s voor online onderwijs. Hoe maak je thuis een goede educatieve video? En waar kan je video het beste voor inzetten? Kom het te weten tijdens het webinar op 6 november. Met didactische tips en ideeën van docenten, onderzoekers en studenten. 

Webinar 6 november | Effectieve video’s voor online onderwijs: didactische tips

Effectieve educatieve video’s

Video kan op veel manieren worden ingezet in het online onderwijs. Denk aan een kennisclip voorafgaand aan een les, formatieve feedback op een opdracht van een student via een screencast of een introductievideo voor een nieuwe cursus. Niet iedere video is effectief. Een goede educatieve video helpt jouw studenten bij het behalen van de leerdoelen.

Tijdens dit webinar delen we didactische tips voor het thuis maken van een effectieve onderwijsvideo. Dit doen we in een paneldiscussie met docenten, docentondersteuners, onderzoekers en studenten uit het hoger onderwijs in Nederland en België. We nodigen je van harte uit om jouw vragen aan de panelleden en andere deelnemers te stellen en jouw eigen tips en ervaringen in te brengen.

In dit webinar zoomen we in op de didactische kant van het maken van video’s. In een vervolg webinar komen de technische aspecten van thuis educatieve video’s maken aan bod.

Sprekers en panelleden

 • Zac Woolfitt, Onderzoeker bij Hogeschool Inholland Lectoraat Teaching, Learning & Technology.
  Zac's focus ligt op de verschillende didactische aspecten van video in het onderwijs. In dit webinar is hij moderator.
 • Jos Fransen, Emeritus Lector Teaching, Learning & Technology en Adviseur onderwijsinnovatie bij de Hogeschool Inholland.
  Jos is expert op het gebied van curriculum design en ontwerper van Bachelor/Master programma's. Recent ontwierp hij de Master Leren en Innoveren bij Inholland.
 • Arnout Probst, ICT/AV Consultant Onderwijsvernieuwing, Universiteit van Amsterdam. 
  Arnoud is gespecialiseerd in kennisclips, transcriptie en ondertiteling, geluidsregistratie en montage, audio- en videostudio’s, streaming media en AV consultancy.
 • Christian Tudorache, Universitair docent bij de Universiteit Leiden.
  Christian is Universitair docent Biologie en doceert en onderzoekt gedrag (stress) en fysiologie. Zijn onderwijs probeert hij, zeker in deze uitdagende tijden, te innoveren met flipping the classroom, problem solved learning en adaptive learning methodes.
 • Charlotte Meijer, Student assistent bij de Vrije Universiteit.
  Charlotte deed onderzoek naar team effectiviteit bij samenwerkend leren in het hoger onderwijs.

Na dit webinar

 • Heb je antwoord op jouw vragen over effectieve video’s voor online onderwijs.
 • Weet je hoe onderwijsinstellingen docenten ondersteunen met het maken van educatieve video’s.
 • Ken je de didactische tips en ideeën van collega’s om zelf vanuit huis aan de slag te gaan.

Voor wie?

Ben je docent of docentondersteuner en heb je vragen of ideeën over educatieve video’s voor online onderwijs? Dan is dit webinar zeker iets voor jou!

Voorbereiding

Ter voorbereiding op dit webinar vragen wij je om te kijken naar jouw eigen praktijk:

 • Welke vraag over video heb jij voor het panel?
 • Wat is jouw top didactische tip voor het maken van onderwijsvideo’s vanuit huis?

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 12.00 tot 12.30 uur.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar verschijnt er weer een verslag op de Vraagbaak Online Onderwijs en de Community SIG Media & Education inclusief de opname van het webinar.

 

Fotocredits: www.freepik.com

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties