Webinar 25 november | Peerfeedback en Online Binding (1/3)

Hoe houd je studenten betrokken nu het onderwijs grotendeels online plaatsvindt? Peerfeedback is een effectieve manier om online binding te vergroten. In dit eerste deel van de webinarserie Peerfeedback ontdek je wat peerfeedback precies is en wat het oplevert voor docenten en studenten.

Meld je nu aan voor het gratis webinar Peerfeedback en Online binding

Datum: 25 november 2020
Tijd: 11.00 – 12.00 uur

De basics van peerfeedback

Wat is peerfeedback? En welke meerwaarde heeft het voor online onderwijs? Renée Filius van de Universiteit Utrecht promoveerde vorig jaar op haar onderzoek naar peerfeedback. Zij legt uit wat peerfeedback is en op welke manier je het goed kunt inzetten in het onderwijs. Ook laat ze zien hoe en waarom peerfeedback kan bijdragen aan dieper leren.

Hoe het werkt in de praktijk

Rianne Poot van de Universiteit Utrecht voerde in 2018 en 2019 peerfeedback in bij verschillende opleidingen van de Universiteit Utrecht. Zij vertelt over haar geleerde lessen en gaat in op hoe docenten en de studenten dit ervaren.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is interessant voor onderwijsvernieuwers, zoals docenten, onderwijsadviseurs, onderwijsondersteuners, beleidsmakers en opleidingsmanagers.

Na dit webinar

  • Weet je wat peerfeedback is en wat de toegevoegde waarde is voor online onderwijs
  • Heb je inzicht in hoe je peerfeedback in de praktijk gebruikt
  • Kun je bepalen welke toegevoegde waarde peerfeedback heeft voor jouw onderwijs

Inlezen

Op www.surf.nl/peerfeedback vind je uitgebreide informatie over peerfeedback, gebaseerd op concrete praktijkervaringen. We verwerkten hier de geleerde lessen uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs.

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 12.00 tot 12.30 uur.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar ontvang je een verslag en een link om het webinar terug te kijken op de website van SURF en in de Vraagbaak online onderwijs.

Webinarserie Peerfeedback

Dit is deel één in de webinarserie over Peerfeedback. Meld je ook aan voor deel 2 De verschillende smaken van peerfeedback en deel 3 Het invoeren van peerfeedback.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties