Uitbreiding eduID-app

Begin dit jaar lanceerde het Trust & Identity-team van SURF de nieuwe eduID-app. Deze app zorgt ervoor dat je nog veiliger en makkelijker kunt inloggen op en met je eduID-account. De ontwikkeling van de applicatie heeft in de tussentijd niet stilgestaan. De eduID-app krijgt een grote update: het design is aangepakt en er komen nieuwe functionaliteiten bij.

Gefaseerde uitrol nieuwe versie eduID-app 

In de nieuwe versie van de app kunnen gebruikers alles wat ook mogelijk is op eduid.nl. Denk aan het koppelen van de eduID aan een instelling, persoonsgegevens wijzigen en inzien bij welke diensten je hebt ingelogd. De uitrol van de update doen we in fasen. Dat betekent dat er tijdelijk twee versies van de app naast elkaar bestaan. Sommige gebruikers krijgen eerder de nieuwe versie dan anderen. 

Nieuwe features eduID-app: 

  • Instelling koppelen 

  • Persoonsgegevens inzien 

  • Logins bij diensten inzien  

  • Account verwijderen 

  • Security-instellingen wijzigen

eduID app schermen

Wanneer krijgen mijn gebruikers de nieuwe versie van de app? En wat moeten ze doen? 

In november en december rollen we de nieuwe versie in fasen uit. Gebruikers krijgen vanzelf de update als ze de app al geïnstalleerd hebben op hun iPhone of Android-toestel. Ze merken dat ze de nieuwe versie hebben doordat ze opnieuw moeten inloggen.  

Waar kan ik gebruikers naar verwijzen als ze hulp nodig hebben? 

Gebruikers kun je verwijzen naar deze supportpagina's van eduID  in de knowledge base van de SURF service desk. 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties