Ga naar 'Veilige Datakoppeling'

Alle artikelen van Veilige Datakoppeling

21 artikelen

 1. Webinar introductie Secure Analysis ENvironment (SANE)

  SURF introduceerde op 6 februari jl.  SANE in een webinar, met een demonstratie van de online omgeving, een showcase van een succesvol pilotproject en een discussie over hoe SANE jouw onderzoeksproject kan helpen.

 2. Workshop Ldot, een studiebeheersysteem van de Universiteit Maastricht (SURF Research Bootcamp 24 mei)

  Samen met de Universiteit Maastricht en het MUMC organiseert SURF op 24 mei  de SURF Research Bootcamp. Het bootcamp wordt georganiseerd voor onderzoekers en onderzoeksondersteunend personeel.  Een van de workshops is getiteld: Hoe kan IT je onderzoek en studiemanagement een boost geven: Workshop Ldot, een studiebeheersysteem van de Universiteit Maastricht.

 3. Workshop Personal Health Train (PHT) 24 Mei (SURF Research Bootcamp)

  Samen met de Universiteit Maastricht en het MUMC organiseert SURF op 24 mei de SURF Research Bootcamp. De bootcamp wordt georganiseerd voor onderzoekers en onderzoeksondersteunend personeel.  Een onderdeel van de bootcamp is een workshop over het Personal Health Train concept. Een mooie kans om dit concept zelf uit te proberen. 

 4. Informatiebijeenkomst online onderzoeksomgevingen op woensdag 14 september

  Op woendag 14 september vindt er een informatiebijeenkomst over online onderzoeksomgevingen plaats. Aanleiding is de visie op online onderzoeksomgevingen die op 7 juli jl. is gepubliceerd. Zie  het artikel op de community pagina voor oplossingen voor online onderzoeksomgevingen van 7 juli jl. Naast een toelichting op de visie staan er ook een aantal gastsprekers op het programma die zullen vertellen waar zij zich mee bezig houden voor hun instelling of organisatie voor het thema online onderzoeksomgevingen.  

 5. Verslag en opname informatiebijeenkomst deidentificatie 28 juni 2022

  Op 28 juni is er een informatiebijeenkomst gehouden over het project deïdentificatie.  We willen vanuit het project de opname en de slides delen met geïnteresseerden uit andere communities. 

 6. Open Science, get ready for Research Information community!

  Since Open Science is one of the innovation zones of the SURF strategy, we find this name confusing for a community. Therefore, John Doove and I are proposing to rename and rebrand this community to Research Information!

 7. Dinsdag 28 juni: Informatiebijeenkomst Deïdentificatie

  Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hebben instellingen meer verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Onder anderen door het beschermen van persoonsgebonden data, een methode hiervoor is pseudonimisatie. Maar hoe doen we dit efficiënt? Vanuit SURF is een project gestart, om de behoefte aan tools te verkennen die pseudonimisatie van data mogelijk maken voor onderzoekers binnen bij onderwijs-, zorg en onderzoeksinstellingen, genaamd ‘deïdentificatie’. Tijdens deze informatiebijeenkomst willen we jullie graag meer vertellen over het initiatief deïdentificatie van data.

 8. SURF Research Week

  SURF Research Week is the national conference that connects research, IT and innovation. The event will take place on 10, 11 and 12 May 2022. You can sign up for just 1 or 2 days, or for the full 3 days. It's free!

 9. SURFfirewall aansluiten: meer dan een lampje verwisselen

  De firewall is een centraal en vitaal onderdeel van de netwerkarchitectuur. Migreren naar een nieuwe firewall is daarom geen sinecure: je moet dat goed voorbereiden en plannen. Als technisch productmanager van SURFfirewall help ik instellingen die de dienst gaan gebruiken bij het migreren van hun oude lokale firewall naar de centrale firewall bij SURF. Hoe verloopt zo’n aansluittraject? Dat vertel ik je in deze blogpost.

 10. App om parate kennis te oefenen: handig leren via je mobiel

  Via het netwerk van de Leiden Teachers’ Academy delen we heel veel voorbeelden met elkaar van nieuwe onderwijswerkvormen. Veel van die werkvormen hebben, zeker de afgelopen twee jaar, te maken met digitalisering van het onderwijs. Ik geloof dat het belangrijk is om hier goed onderzoek naar te doen, zodat we onze didactische strategieën ook echt gevalideerd kunnen verbeteren. Dat is niet alleen goed voor de studenten, maar voor mij als docent ook motiverend.