De Vraagbaak Online Onderwijs wenst iedereen een fijne kerstvakantie

In maart, aan het begin van de eerste lockdown, sloegen de Vereniging van Universiteiten, de Vereniging Hogescholen, het ComeniusNetwerk, het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs, het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT en SURF de handen ineen en begonnen de Vraagbaak Online Onderwijs. Het doel was simpel: het zoveel mogelijk delen van kennis, tips en voorbeelden over de overstap naar het online onderwijs.

Artikelen en webinars

De Vraagbaak werd en wordt nog steeds in hoog tempo gevuld met artikelen van medewerkers van alle hogescholen en universiteiten. Inmiddels zijn dat er al meer dan 250.

Al snel werden er ook webinars georganiseerd waarin docenten, studenten en ondersteuners vertelden over nieuwe toepassingen, handige oplossingen en vooral heel veel over eigen ervaringen.

Spin-off Online Binding

De vraagbaak kreeg een spin-off met de community Online Binding. Gericht werd er gezocht naar voorbeelden van manieren waarop online toch contact kan worden gemaakt. In een eerder artikel afgelopen week werden al 8 tips gepresenteerd naar aanleiding van de wekelijkse koffie break op woensdagochtend. 

Voor de SURF Onderwijsdagen werd een korte clip gemaakt met inspirerende uitspraken van docenten en studenten. Dit filmpje laat goed zien hoe docenten, soms met vallen en opstaan, hun onderwijs hebben aangepast of zelfs helemaal opnieuw hebben ontworpen. We weten dat deze voorbeelden slechts het topje van de ijsberg zijn en daarom zullen we ook in 2021 doorgaan met de Vraagbaak Online Onderwijs en de community Online Binding. 

Klik op het onderstaande plaatje om de clip te bekijken.

Dank

De inzet de afgelopen maanden van alle docenten en ondersteuners is enorm geweest. Er is heel veel bereikt en goed gegaan. Daarom is het is nu tijd voor ontspanning.

De medewerkers van de Vraagbaak wensen je een hele fijne vakantie! 

Annette, Franka, Idwer, Johanna, Lotte, Marian, Michel, Nina, Petra en Sjieuwke

Klik op het onderstaande plaatje om onze kerstboodschap te bekijken.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen