Een bult energie door je beeldscherm

Soms heb je van die videobelafspraken waarbij de energie door je beeldscherm knalt. Zo ook deze week, toen ik de genomineerden van de Lector van het Jaar verkiezing 2020 mocht ontmoeten. Wat een passie voor hun vak, wat een liefde voor het onderzoek en wat een enthousiasme om het onderwijs continu te innoveren. In het webinar op donderdag 28 mei dat SURF in samenwerking met ISO en ScienceGuide organiseert kun jij dit ook ervaren.

Over het webinar

In dat webinar geven de drie genomineerde lectoren een korte presentatie van hun onderzoek en vertellen ze hoe ze daarmee het onderwijs innoveren.

  • Nurhan Abujidi van Zuyd Hogeschool neemt je mee in haar onderzoek naar Smart Urban Redesign, waar ze bijzondere multidisciplinaire projecten opzet op het gebied van leefbaarheid, kwaliteit van leven en welzijn in de bebouwde omgeving .
  • Johan Versendaal onderzoekt binnen zijn lectoraat Betekenisvol Digitaal Innoveren aan de HU op welke wijze (aankomende) professionals betekenisvolle digitale innovaties kunnen vormgeven en hoe ze de daarvoor benodigde digitale en ethische competenties kunnen ontwikkelen.
  • Colette Cuijpers deelt haar ervaringen als lector Recht & Digitale Technologie aan de Juridische Hogeschool van Avans & Fontys, waar haar doel is om het juridische domein en toekomstige juristen klaar te stomen voor de gedigitaliseerde maatschappij.

De lectoren delen vanuit hun eigen ervaring concrete tips die eenieder direct kan toepassen in de eigen context. Gedurende het webinar is er ook ruimte om de lectoren vragen te stellen. Aan het einde van de bijeenkomst wordt de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Waarom deze verkiezing?

Al jaren organiseren ISO en ScienceGuide de Lector van het Jaar verkiezing om het praktijkgericht onderzoek in het zonnetje te zetten. De taak van lectoren in het hbo is drieledig: kennisontwikkeling, verbinding met de beroepspraktijk en doorwerking in het onderwijs. In deze editie van de Lector van het Jaar verkiezing ligt de nadruk op die laatste taak.

Een lector kan een cruciale rol spelen in het onderzoeken van nieuwe onderwijsontwikkelingen en het implementeren van nieuwe inzichten in datzelfde onderwijs. Als ICT-coöperatie van het onderwijs en onderzoek is SURF dagelijks bezig met onderwijsinnovatie en daarom zijn wij in 2020 de partner van de verkiezing.

Kijk mee!

Dus wil jij het ook het enthousiasme van je beeldscherm zien spatten, kennis maken met deze drie toplectoren en inspiratie ontvangen op het gebied van onderwijsinnovatie? Kijk dan 28 mei 2020 van 11 tot 12 mee met het voor iedereen toegankelijke webinar: ‘Lector van het Jaar verkiezing Onderwijsinnovatie’ (voor iedereen toegankelijk).

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties