Laatste kans voor subsidieaanvraag Open en Online Onderwijs

Dit jaar kun je voor de achtste en laatste keer subsidie aanvragen via de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs. Tot en met 15 december 2021 kun je je project indienen. Heb je interesse? Volg dan de workshop Toets je idee a.s. donderdag 16 september!

Twee soorten projecten
ICT in het onderwijs biedt kansen voor innovatie en kwaliteitsverbetering. De minister van OCW stelt daarom al sinds 2015 financiering beschikbaar via de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, die SURF coördineert. Dit jaar is het laatste jaar dat je voorstellen kunt indienen. Je kunt twee soorten voorstellen indien: of gericht op het delen en hergebruiken van leermaterialen (open leermaterialen), ofwel gericht op onderwijsinnovatie met online onderwijsvormen (online onderwijs). Voor open leermaterialen is per project maximaal € 175.000 subsidie beschikbaar, voor online onderwijs per project maximaal €100.000,--.

Een schat aan projecten en kennis
Op de website van SURF kun je zien welke projecten er de afgelopen jaren zijn gestart, nog lopen of zijn afgerond. Alles bij elkaar een schat aan praktijkvoorbeelden, die jou ook kunnen helpen inspiratie op te doen voor het schrijven van een voorstel. Projecten uit de pijler Open Onderwijs dragen bij aan het ontwikkelen van verschillende collecties open toegankelijke leermaterialen en ook aan praktische kennis om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van leermaterialen. Projecten uit de pijler Online Onderwijs bieden een scala aan praktijkvoorbeelden en kennis over hoe je onderwijs kunt versterken met online elementen, zoals peer-feedback.

Kom goed beslagen ten ijs!
Om een goed voorstel te schrijven is het van belang je te verdiepen in de praktische informatie en voorwaarden van de regeling. Om je daarbij op weg te helpen organiseert SURF verschillende webinars. Zo organiseerden we in juni het webinar de ‘basics van de stimuleringsrgeling’, waarin we uitleggen hoe de regeling in elkaar zit en waar je praktische informatie kunt vinden. Dit najaar organiseert SURF nog twee workshops om je verder op weg te helpen bij het schrijven van een voorstel. Op 16 september a.s. organiseren we een workshop waarin je de eerste ideeën voor je projectvoorstel kunt bespreken. Op 7 oktober organiseren we een workshop om uit te leggen waar je op moet letten bij het schrijven van een projectvoorstel.

We zien je voorstel graag verschijnen!

Heb je vragen over de pijler Open leermaterialen, neem contact op met lieke.rensink@surf.nl
Heb je vragen over de pijler Online onderwijs, neem contact op met annette.peet@surf.nl

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen