Magazine Onderwijs op Afstand voor HBO docenten (door Hogeschool Rotterdam)

Hallo vakgenoten,

Ons magazine Onderwijsopafstand.hr.nl staat sinds dinsdag 17 maart online. Gemaakt voor en door collega's van Hogeschool Rotterdam, maar uiteraard vrij te gebruiken voor elke docent of instelling die er baat bij heeft. Hij bevat handleidingen voor bijvoorbeeld live-college geven en organiseren van peerfeedback, en is voorzien van didactisch perspectief en praktische tips. Veel over Microsoft Teams en FeedbackFruits. 

We hopen dat het docenten goed helpt bij onderwijs op afstand.

We hebben dankbaar gebruik gemaakt van het mooie voorbeeld van Avans, en contacten met Inholland (Estella Griffioen), Hogeschool Utrecht (Irene van der Spoel), Brown University, leveranciers en diverse online bronnen die bruikbaar waren voor het verzamelen van kennis en tips.

In een paar dagen tijd hebben we dit magazine ontwikkeld. Een waar co-creatie product. Intensieve samenwerking tussen docenten, projectbegeleiders (van WERKplaats Onderwijsleertechnologie, Hogeschool Rotterdam), IT-specialisten, mediatheek, communicatie, crisisteams, en ondersteuners.

Bijzonder om zo'n sterke eensgezindheid en team-effort te ervaren in deze vreemde 'corona- tijd'.
Door het coronavirus maken we echt een groeispurt onderwijs op afstand. Mijn collega's en ik zijn onder de indruk van de grote bereidheid tot het openstellen van kennis en het aanbieden van hulp. Een werkwijze die hier op SURF al werd gepropageerd, maar tof om te zien welk effect dat heeft.

Dank allen en tot mails/ bellens/ (Team-)chats/ apps/ LinkedIns,
Rosa Douma

Printscreen van magazine op mobile device
onderwijsopafstand.hr.nl

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie

Reactie van Tax, S.J.E.T.

Mooi Magazine Rosa, met name de indeling in diverse onderwijs-situaties (groepsgrootte, aard van de begeleiding) en de vertaling naar de Rotterdamse context maakt het tot een praktische handreiking.