Praktijkverhalen en materialen voor open en online onderwijs op nieuwe website

Ben jij op zoek naar inspiratie en tools om jouw onderwijs te innoveren? Op de website ‘openonlineonderwijs.surf.nl’ vind je praktijkverhalen, kennis en materialen voor (open) leermaterialen en online/blended onderwijs om jouw onderwijs te verrijken.

Hier vind je kennisdossiers, materialen en praktijkverhalen van onderwijscollega’s die mee hebben gedaan met de stimuleringsregeling Open en online onderwijs.  Je kunt deze kennis en materialen van meer dan 100 projecten  gebruiken en inzetten in je eigen onderwijs. 

Op het platform vind je: 

  • Praktijkverhalen: Concrete voorbeelden van hoe onderwijsprofessionals succesvol open en online onderwijs hebben toegepast. Deze verhalen bieden waardevolle inzichten en inspiratie om jouw onderwijs te innoveren. 

  • (open) Leermaterialen: Je krijgt toegang tot een breed scala aan (open) leermaterialen die herbruikbaar zijn in verschillende onderwijssituaties. Er zijn verschillende vakcommunities opgericht om de samenwerking tussen instellingen te verbeteren. 

  • Kennisbank: Op de website vind je verdieping van onderwerpen zoals; (peer) feedback, immersive rooms, XR in het onderwijs, stappenplannen open leermaterialen en online binding en nog veel meer.   

Door de combinatie van praktijkvoorbeelden, open leermaterialen en toegang tot kennis en middelen, geeft deze site onderwijsprofesionals een bron van inspiratie om nieuwe projecten te (her)starten op het gebied van open en online onderwijs.  

Stimuleringsregeling Open en online onderwijs

Alle ontwikkelde kennis en materialen zijn  voortgekomen uit projecten van de stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs. Het ministerie van OCW stelde hiervoor de afgelopen 10 jaar financiering beschikbaar via deze regeling. Hierdoor kregen onderwijsinstellingen de kans voor het ontwikkelen van projecten die bijdragen aan open en online onderwijs. De resultaten van deze projecten zijn op deze website te vinden, zodat andere docenten en onderwijsprofessionals deze kunnen gebruiken en verder kunnen ontwikkelen.  

OOOgstfestival

Op 23 januari 2025 organiseren we het OOOgstfestival waarin we samen de oogst uit 10 jaar stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs vieren.  We delen de resultaten en lessons learned, zodat we met elkaar nieuwe zaadjes kunnen planten voor een nieuwe cyclus. Dit festival biedt workshops, presentaties en discussiemogelijkheden over de nieuwste trends en ontwikkelingen in het open en online onderwijs. Deelname aan het OOOgstfestival is een mooie kans om inspiratie op te doen en samen te werken met jouw onderwijscollega’s. Kom ook naar het OOOGstfestival en schrijf je alvast in.  

Meer informatie

Bezoek de website openonlineonderwijs.surf.nl voor meer informatie en om toegang te krijgen tot het volledige aanbod aan (open) leermaterialen, kennis en praktijkverhalen. Kom ook naar het aankomende OOOgstfestival in 2025, een unieke kans om samen te komen, ervaringen te delen en gezamenlijk nieuwe stappen te zetten in de toekomst van onderwijs.

Website Open Online Onderwijs
Website openonlineonderwijs.surf.nl

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties