Webinarreeks 'e-Portfolio in de praktijk'

Heb jij interesse in de mogelijkheden van e-portfolio? Wil jij weten hoe je het als ondersteunend instrument kunt inzetten bij het volgen en beoordelen van studenten? En ben je benieuwd hoe andere instellingen dit aanpakken? Tijdens deze reeks webinars doe je nieuwe inzichten op en krijg je de kans kennis te delen met andere onderwijsprofessionals. 

Je kunt je onderaan deze pagina voor elk webinar afzonderlijk inschrijven. 

Eerst even dit: wat is een e-portfolio precies?

e-Portfolio is een instrument dat de unieke ontwikkeling van een persoon, of het resultaat van die ontwikkeling, zichtbaar maakt. Een e-portfolio is altijd persoonlijk en laat onder andere zien in welke context(en) iemand zich heeft ontwikkeld en in welke mate hij zich als competent beschouwd. Dit wordt aangetoond met bewijsmateriaal.  

In dit webinar  

In een reeks webinars ontdek je hoe je e-portfolio kunt inzetten als ondersteunend instrument bij het volgen en beoordelen van studenten. De webinars worden georganiseerd in samenwerking met SURF en de Special Interest Group (SIG) Digitaal Toetsen. 
 

  • 8 februari: een introductie tot e-portfolio 

Op 8 februari trappen we af met een overzicht van beschikbare informatie en willen we van jou weten waar de grootste vragen liggen als het gaat om e-portfolio. Jouw input willen we meenemen in de volgende webinars of in andere SURF-activiteiten die komend jaar plaatsvinden. 
 

  • 28 maart: Software voor e-portfolio

Op 28 maart bespreken we hoe je binnen een instelling of opleiding komt tot een ‘programma van eisen’ om de juiste software voor e-portfolio aan te schaffen.  
 

  • 25 april: Ontwikkelingsgerichte leeromgeving

Vervolgens gaan we op 25 april in op e-portfolio als onderdeel van een ontwikkelingsgerichte leeromgeving.  
 

  • 17 mei - 09.00-10.00 uur: Lessons learned e-portfolio bij programmatisch toetsen

Tot slot bespreken we op 17 mei onder begeleiding van Liesbeth Baartman en Wendy Peeters de ‘lessons learned’ met betrekking tot e-portfolio en programmatisch toetsen.  

Nu al meepraten over e-portfolio?

Naar aanleiding van de opbrengst van 8 februari stellen we vast of er nog meer sessies gewenst zijn rondom dit thema. Wil je nu al meepraten over e-portfolio? Word dan lid van de SIG Digitaal Toetsen en kijk op het e-portfolio kanaal! Liever mailen? Dat kan ook! Mail dan naar: e-portfolio@surf.nl 

Voor wie? 

De webinars zijn interessant voor onderwijsprofessionals die interesse hebben in of zich bezighouden met e-portfolio. In het webinar is aandacht voor e-portfolio binnen het mbo, hbo en wo. 

Meld je aan 

Deelname aan dit webinar is gratis. Ben je geïnteresseerd?    Meld je aan voor (een van de) webinars.

25 april 11.00 - 12.00 uur: Ontwikkelingsgerichte leeromgeving 

17 mei 09.00 - 10.00 uur: Lessons learned e-portfolio bij programmatisch toesen

Alvast verdiepen? 

Lees alvast de uitgave ‘e-portfolios in het hoger onderwijs’
Lees ook de zeven praktijkcasussen 

Aankondiging webinar
Foto: Pexels

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties