Bibliotheken ondersteunen open onderwijs

De werkgroep Bibliotheken en open online onderwijs bestaat uit vertegenwoordigers van universiteitsbibliotheken, hogeschoolbibliotheken en SURF. Gezamenlijk werken zij aan de inrichting van ondersteuning voor docenten aan universiteiten en hogescholen. Deze ondersteuning bestaat uit advies over auteursrechten, ontwikkeling van online leermiddelen, opslag en delen van online leermiddelen en kennisdeling over alle aanverwante onderwerpen.

In de zomer van 2016 heeft de werkgroep een enquête uitgezet onder alle UB’s en HB’s in Nederland. Het rapport van de enquête is beschikbaar gesteld via de website van SHB (link) en UKB (link). Uit de enquête blijkt dat enkele bibliotheken al veel oppakken op het gebied van de ondersteuning van open en online onderwijs, maar ook veel bibliotheken nog zoekende zijn naar hun rol op dat gebied.

De werkgroep heeft een werkplan opgesteld om elkaar en andere bibliotheken te helpen bij de nadere invulling van hun ondersteuning voor open en online onderwijs. Dat werkplan is hier bijgevoegd. Wil je hier meer over weten of bijdragen aan het werk van deze groep, neem dan contact met me op of kom naar de Inspiratiedag op 29 maart.  

Bijlage

werkplan-bibliotheken-en-ooo-versie-21.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen