Tool: Kies wijzer je digitale leermateriaal!

Welk type leermateriaal je inzet wordt mede bepaald door de te behalen leeruitkomsten en de gewenste didactische werkvorm. De nieuwe tool Kies wijzer je digitale leermateriaal! helpt je om het juiste digitale leermateriaal te kiezen. 

Er zijn veel verschillende typen leermaterialen. Veelgebruikt zijn video’s, PowerPoint slides, teksten, maar ook animaties, simulaties, VR en AR. Meer informatie over wat digitale leermaterialen zijn, kun je zien in de animatie van de zone Naar digitale (open) leermaterialen van het Versnellingsplan.

Tool Kies wijzer je digitale leermateriaal!

De tool Kies wijzer je digitaal leermateriaal! biedt inzicht aan docenten en onderwijsondersteuners in welk type leermateriaal, volgens onderzoek, het beste past bij de combinatie leeruitkomst-didactische werkvorm. De inhoudelijke basis voor de tool bestaat uit 38 wetenschappelijk publicaties. 

Doorontwikkeling tool

De huidige versie van de tool is een tussenresultaat en we zullen het nog uitbreiden met andere typen leermaterialen, zoals tekstbestanden. 

De tool blijft daarnaast continu in ontwikkeling waarbij input meer dan welkom is! Mocht je een publicatie hebben die we écht niet mogen missen, stuur dan een mail aan Leontien van Rossum, dan nemen wij het mee bij de update!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 2 reacties

Reactie van Doro Heine

Hoi, de link naar de tool levert alleen een plaatje op.

Gerelateerde artikelen